II etap Piasta Park - umowa z deweloperem na zakup mieszkania - Wawel Service

Forum przeznaczone dla przyszłych mieszkańców inwestycji Osiedle Piasta Park w Krakowie, którego budowniczym jest deweloper Wawel Service. Wybór mieszkania, ceny, budowa bloku i sprawy mieszkańców.
Lokatorka

II etap Piasta Park - umowa z deweloperem na zakup mieszkania - Wawel Service

Postautor: Lokatorka » 23 mar 2018, 17:47

Witam,
mam pytanie do osób, które mają rezerwację mieszkania w II etapie osiedla - czy macie jakieś informacje od dewelopera odnośnie podpisania umowy u dewelopera? W mojej umowie rezerwacyjnej terminem końcowym podpisania umowy notarialnie jest 31.03.2018, a informacji nadal brak (poza tym że wszystko ma być dopięte do końca miesiąca). Został tydzień, więc jeśli chciałabym oddać dokumenty do konsultacji z prawnikiem to praktycznie mogę nie zdążyć.

Xaron

Re: II etap Piasta Park - umowa z deweloperem na zakup mieszkania - Wawel Service

Postautor: Xaron » 24 mar 2018, 12:17

Nie wiem jak u tego dewelopera to wygląda, ale zazwyczaj jest tak że wzór umowy deweloperskiej dostajesz od razu (nawet przed podpisaniem umowy rezerwacyjnej) i z tą właśnie umową możesz iść do prawnika bo finalna musi wyglądać identycznie jak wzór (z możliwością zmiany tylko danych a nie treści).
Termin podpisania już chyba musisz ustalić z deweloperem, pewnie jak ty nie zadzwonisz to oni zadzwonią. Ale dogadanie terminu powinno być raczej w twoim interesie.

Lukasz2020

Re: II etap Piasta Park - umowa z deweloperem na zakup mieszkania - Wawel Service

Postautor: Lukasz2020 » 26 mar 2018, 18:41

Umowy mają być podpisywane po Świętach. Będą dzwonić.

alldaro

Postautor: alldaro » 04 kwie 2018, 20:23

Witam,
Ja również czekam, jak będziecie mieć jakieś wiadomości to proszę o informacje.
Pozdrawiam

amiskiew

Postautor: amiskiew » 05 kwie 2018, 15:59

Dzisiaj zostałem poinformowany, że umowy będą podpisywane w drugiej połowie kwietnia w kancelarii na ul. Kordylewskiego. Opóźnienie spowodowane jest dopracowaniem umów pod względem prawomocnych dojazdów do budynku. Budowa PP2 już się zaczęła i podtrzymują termin 1 kwartał 2020.

alldaro

Postautor: alldaro » 06 kwie 2018, 15:49

Tak, ja również otrzymałem informacje odnośnie terminu po 16 kwietnia.
Czy posiadacie informację odnośnie terminów wpłat transz ?
Terminy transz pewnie będą zależne od postępów prac na budowie ale może znacie jakie terminy były w 1 etapie ?

cuprum7

Postautor: cuprum7 » 10 kwie 2018, 20:17

Cześć wszystkim.
Czy czytaliście już wzór umowy? Macie jakieś uwagi bądź spostrzeżenia?

Podobno Wawel Service podtrzymuje termin na I kwartał 2020, a w umowie jest napisane, że Spółka przewiduje zakończenie budowy na II kwartał, a do końca 2020 będą odbiory. Chcą być po bezpiecznej stronie w razie poślizgu? Ciekawe jaki termin zakończenia budowy ma GW... Patrzył już ktoś na tablice informacyjna na budowie?

Lokatorka

Postautor: Lokatorka » 10 kwie 2018, 20:56

Do tej pory miałam info od sprzedawcy, że te obsuwy m.in. z umowami nie wpływają na termin oddania budynku, ale w emailu jest wyraźna informacja że ten termin się zmienił z I na II kwartał 2020. Może nie mieli odwagi powiedzieć tego wprost? I w umowie to jest, i w emailu.

alldaro

Postautor: alldaro » 10 kwie 2018, 21:18

II kwartał 2020 - zakończenie prac budowlanych
IV kwartał 2020 - odbiór mieszkań
7.1.1. po zakończeniu budowy Budynków i uzyskaniu przez
Spółkę decyzji właściwego organu udzielającej pozwolenia na użytkowanie
Budynków, w terminie do końca IV kwartału 2020 roku,

Śledziłem odbiór mieszkań na Piasta Park I i odbiór odbywał się własnie w grudniu 2017

impreza

Postautor: impreza » 16 kwie 2018, 12:05

Ktoś z Was już podpisał umowę/umawiał się na podpisanie? Macie jakieś zastrzeżenia po przeczytaniu umowy deweloperskiej?

Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”