Inny meraż gotowego mieszkania niż w umowie deweloperskiej i dopłata Piasta Park

Forum przeznaczone dla przyszłych mieszkańców inwestycji Osiedle Piasta Park w Krakowie, którego budowniczym jest deweloper Wawel Service. Wybór mieszkania, ceny, budowa bloku i sprawy mieszkańców.
DOPEL

Re: Inny meraż gotowego mieszkania niż w umowie deweloperskiej i dopłata Piasta Park

Postautor: DOPEL » 05 gru 2017, 16:59

Simson pisze:
DOPEL pisze:
Nowy lokator Piasta pisze:Co w przypadku gdy na odbiorze okaże się że mieszkanie nie ma po zmierzeniu np. 50m2 a 47m2 ?
Zwracją kasę za 3m ? :?

Nie wiem jak to jest przy takiej różnicy, ale mi mieszkanie urosło o 1,22 m/kw w porównaniu z tym co było w umowie deweloperskiej i nie kazali mi dopłacać.

Jesteś pewny?
Przejrzyj teczkę z dokumentami. Jest ostatnia faktura i ewentualną dopłata za zwiększenie się mieszkania.

Jestem pewien, pytałem w biurze, zresztą mam już całość zapłacone, bo ostatnia faktura już poszła i nie było wzmianki o dopłatach, wyniosła tyle ile w kalendarzu spłaty. No chyba, że przyślą jakąś fakturę korygującą.

Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”