Odbiory nowych mieszkań od dewelopera w inwestycji Piasta Park Kraków

Forum przeznaczone dla przyszłych mieszkańców inwestycji Osiedle Piasta Park w Krakowie, którego budowniczym jest deweloper Wawel Service. Wybór mieszkania, ceny, budowa bloku i sprawy mieszkańców.
Qubus

Re: Odbiory nowych mieszkań od dewelopera w inwestycji Piasta Park Kraków

Postautor: Qubus » 01 gru 2017, 20:49

Ja dzisiaj miałem odbiór mieszkania. Nie było do czego się przyczepić. Według mnie wszystko oki.
Kierownik budowy udziela wyczerpujących informacji. :)

Nowy lokator Piasta

Postautor: Nowy lokator Piasta » 05 gru 2017, 19:54

Ja również parę dni temu odbierałem mieszkanie.
Szkoda że mieszkanie nie jest przygotowane do odbioru pod katem umytych okien czy też drzwi wejściowych.
Ściany jak i sufity według mnie wymagają gładzi ale równie dobrze można przejechać papierem i też przyzwoicie będzie wyglądać
Podłogę w jednym pomieszczeniu miałem różnicę po przekątnej 1cm więc też tragedii nie ma
Sprawdzać pęknięcia w ścianach, sufitach i przy kaloryferach

Na klatkach trzeba posprzątać, umyć ten syf. Uważajcie bo wychodząc z bloku ubranie zmienia kolor na jaśniejszy

Zewnętrzne miejsca postojowe tak pozastawiane że nie ma jak wjechać i to większość przez podwykonawców WAWEL Service
Samochody stoją wzdłuż ulicy przy bloku gdzie problem jest z wjechaniem większych aut dostawczych

I bym zapomniał. Dzisiaj przez przypadek zadzwoniłem dzwonkiem do drzwi :lol:
Normalnie lepszego nie było w tych czasach :shock:

chester

Postautor: chester » 22 sty 2018, 9:04

Witam.
Mam pytanie do tych z nas którzy mieli usterki okien stwierdzone przy odbiorze mieszkania , czy zostały one już usunięte, czy też jeszcze czekacie? U mnie są dwie usterki (rysy na szybie i brak "napowietrzacza" czy jak to się zwie). Minęło już 1,5 miesiąca, a ja dalej jestem zbywany przez Panów Kierowników, w ubiegłym tygodniu byli na terenie budynku panowie z firmy zajmującej się oknami, ale pomimo obietnic do mnie nie dotarli. Olewają nas tak wszystkich, czy tylko ja mam z nimi problemy?

rosek

Postautor: rosek » 22 sty 2018, 11:29

U nas byli właśnie w zeszłym tygodniu ale wymienili tylko szyby. Mieli wymienić całe uszkodzone drzwi ale tego nie zrobili. Napisałem w tej sprawie do dewelopera.

Do kierowników nie masz co chodzić. Jak jest po terminie pisz do dewelopera.

Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”