Witam,
Czy ktoś sprawdzał u siebie czy ma ciepła wodę w którymś przewodzie wodnym? Ja właśnie podłączyłem kran w łazience i widzę, że ciepła woda nie leci z rur. Nie jestem pewien z który zawór odpowiada za ciepła wodę ale mam odkręcone wszystkie zawory w pionie centralnego ogrzewania i wody i tu nic nie leci. Dodam, że grzejniki grzeją normalnie choć nie wiem czy jest to podłączone do tej samej rury
Ciepła woda w kranie / podłączenie ciepłej wody w mieszkaniu - Konopnicka City Park
Re: Ciepła woda w kranie / podłączenie ciepłej wody w mieszkaniu - Konopnicka City Park
Grzejniki na pewno mają osobne zasilanie niż woda
sprawdź liczniki wody i będziesz wiedział czy coś leci czy nie.

Re: Ciepła woda w kranie / podłączenie ciepłej wody w mieszkaniu - Konopnicka City Park
Sprawdź dokładnie, czy ta zawieszka z numerem Twojego mieszkania nie wisi na liczniku somsiada
U mnie w ogóle nie grzały kaloryfery, okazało się, że odkręcałem zawory w szachcie sąsiadowi, ponieważ ktoś pomylił zawieszki z numerem lokalu na etapie oznaczania.

Wodę zimną mam i licznik się kręci. Ale ciepłej nie ma
To jeszcze zapytam - "nie mam wody ciepłej" znaczy że leci zimną tam gdzie powinna być ciepła czy nic nie leci?
Jak odkrecasz zawor to słyszysz że coś leci w rurce? Kręci się licznik ciepłej wody?
Porównaj liczniki z innymi sąsiadami i jak to tam wygląda
Jak odkrecasz zawor to słyszysz że coś leci w rurce? Kręci się licznik ciepłej wody?

kwk pisze:To jeszcze zapytam - "nie mam wody ciepłej" znaczy że leci zimną tam gdzie powinna być ciepła czy nic nie leci?
Dzięki - i taki post dotarł do mnie i rozjaśnił mi sytuację, że jednak nie miałem "odkręconej" ciepłej wody u mnie:D
Post można zaknać
U mnie byly zle oznaczone zawieszki na zasilaniu/ pomylone z sasiadem:)
Dzień dobry
Po jakim czasie mieliście Państwo podłączoną ciepłą wodę? Czy ona była od początku?
Po jakim czasie mieliście Państwo podłączoną ciepłą wodę? Czy ona była od początku?
Wróć do „Konopnicka City Park forum - apartamenty od Activ Kraków”