To jest zabezpieczenie dla developera.
Jesli okazaloby sie, ze odstepujecie od umowy np bo chcecie lub przestajecie placic, nie odbieracie mieszkania, wtedy developer moze wykreslic to roszczenie z KW i odblokowac mieszkanie. Natomiast moze to zrobic tylko i wylacznie jesli udowodni powyzsze przed notariuszem, ktory wyda mu to wtedy z depozytu.
W mprzeciwnym razie kazdy klient musialby sie fatygowac sam i wykreslac ta hipoteke na swoj wniosek, a moze na przyklad zlosliwie nie chcec tego zrobic, lub nie miec czasu tego robic. Dodatkowo takie wykreslenie tez kosztuje.
Podpisywania umów deweloperskich dotyczących mieszkań w inwestycji Konopnicka
Re: Podpisywania umów deweloperskich dotyczących mieszkań w inwestycji Konopnicka
Czy ktoś już podpisał umowę deweloperską?
Re: Podpisywania umów deweloperskich dotyczących mieszkań w inwestycji Konopnicka
Cześć,
również przygotowuje się do podpisania umowy deweloperskiej w najbliższym czasie.
Czy ktoś może wie, o co chodzi w punkcie i jak to rzutuje na całość?:
"1.1.1.5. w dziale IV wpisane są na rzecz Getin Noble Bank Spółki Akcyjnej z siedzibą w Warszawie:
hipoteka umowna kaucyjna do kwoty 13.729.200,00 zł" ?
również przygotowuje się do podpisania umowy deweloperskiej w najbliższym czasie.
Czy ktoś może wie, o co chodzi w punkcie i jak to rzutuje na całość?:
"1.1.1.5. w dziale IV wpisane są na rzecz Getin Noble Bank Spółki Akcyjnej z siedzibą w Warszawie:
hipoteka umowna kaucyjna do kwoty 13.729.200,00 zł" ?
Też macie miejsce postojowe za 35 tysi?
Ja osobiście nie wykupiłem, ale dokładnie taką cenę (35tys) za miejsce postojowe mi proponowali.
Adam88 pisze:Ja osobiście nie wykupiłem, ale dokładnie taką cenę (35tys) za miejsce postojowe mi proponowali.
Ludzie drodzy, kupujecie mieszkania wydając grube pieniądze a nie myślicie o miejscach postojowych? Później wszystkie ulice i chodniki pozastawiane, osoba niepełnosprawna czy matka z dzieckiem nie może się przecisnąć. Nawet pełnosprawni mają kłopot. Miejsce to powinien być standard, a tak ludzie kupują mieszkania bez miejsc to i deweloperzy budują takie budynki, gdzie miejsc jest kilka. Nie stać Cię na mieszkanie z miejscem to kup mniejsze bądź w innej lokalizacji. Tak to kiedyś sami się udusimy i zablokujemy.
kokos pisze:Adam88 pisze:Ja osobiście nie wykupiłem, ale dokładnie taką cenę (35tys) za miejsce postojowe mi proponowali.
Ludzie drodzy, kupujecie mieszkania wydając grube pieniądze a nie myślicie o miejscach postojowych? Później wszystkie ulice i chodniki pozastawiane, osoba niepełnosprawna czy matka z dzieckiem nie może się przecisnąć. Nawet pełnosprawni mają kłopot. Miejsce to powinien być standard, a tak ludzie kupują mieszkania bez miejsc to i deweloperzy budują takie budynki, gdzie miejsc jest kilka. Nie stać Cię na mieszkanie z miejscem to kup mniejsze bądź w innej lokalizacji. Tak to kiedyś sami się udusimy i zablokujemy.
Moze z jedna uwagą. Jezeli ktos nie ma ani nie zamierza miec samochodu to nie nalezy go zmuszac do posiadania miejsca postojowego.
Zwróćcie uwagę, że miejsca sprzedawanego jako udział w części wspólnej nie można sprzedać bez mieszkania, więc jeśli wszystkie miejsca zostaną sprzedane i np. za kilka lat ktoś będzie chciał jednak kupić takie miejsce to pozostanie mu tylko wynajem (oczywiście jeśli do tego czasu activ sprzeda je wszystkie).
Ale cisza na forum;]
Z tego co widze to wszystkie mieszkania bez okolo 40 juz sprzedane, cena skoczyla srednio 500zl za metr na te ostatnie. U notariusza ruch jak ulu:)
Z tego co widze to wszystkie mieszkania bez okolo 40 juz sprzedane, cena skoczyla srednio 500zl za metr na te ostatnie. U notariusza ruch jak ulu:)
Czy ktoś z was już podpisał umowę deweloperską?
Wróć do „Konopnicka City Park forum - apartamenty od Activ Kraków”