Przyszli mieszkańcy inwestycji Konopnicka City Park Kraków - poznajmy się

Forum mieszkańców inwestycji Konopnicka City Park Kraków od dewelopera Activ. Jakie są plusy i minusy kupienia nowego mieszkania w tej inwestycji w Krakowie?
Beza88

Przyszli mieszkańcy inwestycji Konopnicka City Park Kraków - poznajmy się

Postautor: Beza88 » 28 lut 2016, 10:22

Po sprawdzeniu wielu atrakcyjnych ofertach z rynku budów w Kraku zdecydowliśmy z mężem o zakupie 3-pokojowego miszkanka na Konopnicka C.P. Mieszkania sa mądrze rozplanowane. Układ pomieszczeń bardzo nam odpowiada. Miejsce inwestycji bardzo przemyślane. Ja myślę, że zakup tam mieszkania jest bardzo dobrą inwestycją na przyszłość. Nie musimy brać kredytu więc krótkotrwałe zmiany in minus na rynku nieruchomości i w oprocentowaniu pożyczek nas jakby nie tyczą. Taka lokalizacja w Krakowie to lepsze niż najlepsza lokata w banku :D

JaCiPowiem

Re: Przyszli mieszkańcy inwestycji Konopnicka City Park Kraków - poznajmy się

Postautor: JaCiPowiem » 28 lut 2016, 19:27

Cześć Beza,

1) Kupiłaś tam mieszkanie dla siebie czy pod wynajem ?
2) Ile zapłaciłaś za m2 ?
3) Jaki jest planowany termin oddania ?

mborek

Postautor: mborek » 05 mar 2016, 17:35

Ja kupiłem od strony Stadionu Garbarnia w II Etapie, 3 piętro, 54 metry.
Widzę, że już prawie wszystkie mieszkania zarezerwowane.

mborek

Postautor: mborek » 07 mar 2016, 21:25

mborek pisze:Ja miałem ochotę kupić mieszkanie od strony Stadionu Garbarnia w II Etapie, 3 piętro, 54 metry.
Jednak zbyt dużo niejasności:
- koszt rezerwacji 20 tys - inni deweloperzy taką kwotę ustalaja na poziomie kilku tysięcy
- gwarantują że w przypadku wycofania się z umowy zwracają 100% wniesionego wkładu - bujda
- właściciel gruntu z IZRAELA w spółce z kimś z USA - ponoć w takich przypadkach same problemy

Tym którzy ryzykują życzę szczęścia.

WOJTEK

Postautor: WOJTEK » 10 mar 2016, 13:03

mborek pisze:
mborek pisze:Ja miałem ochotę kupić mieszkanie od strony Stadionu Garbarnia w II Etapie, 3 piętro, 54 metry.
Jednak zbyt dużo niejasności:
- koszt rezerwacji 20 tys - inni deweloperzy taką kwotę ustalaja na poziomie kilku tysięcy
- gwarantują że w przypadku wycofania się z umowy zwracają 100% wniesionego wkładu - bujda
- właściciel gruntu z IZRAELA w spółce z kimś z USA - ponoć w takich przypadkach same problemy

Tym którzy ryzykują życzę szczęścia.

W umowie rezerwacyjnej jest jasno określone, że warunkiem podpisania i wejścia w życie umowy deweloperskiej jest kupno działki przez Activ, więc jeszcze przed podpisaniem ostatecznej umowy można zweryfikować, czy działka faktycznie należy do Activ.

feelthegame

Postautor: feelthegame » 11 mar 2016, 11:18

Witam wszystkich forumowiczow.

Bylem bardzo podekstytowany ta inwestycja, mialem zamiar kupic 2 mieszkania (kupuje pod inwestycje). ALE!
Zrobilem konkretny research o firmie i widze, ze jest bardzo dzuo ludzi nie zadowolonych! Podaje link: abc.forum.gazeta.pl/szukaj/forum/activ+investment

Co z tego, ze AI wybudowalo kilka budynkow jak one sa bardzo slabej jakosci! Ludzie mieszkajacy tam narzekaja, ze grzyb w mieszkaniu, ze wentylacja zla, ze ktos gotuje na pietrze na dole a zapach w kuchni u nich w mieszkaniu... ze nie zrobili instalacji swiatel na osiedlu, ze plac zabaw nie zostal wybudowany... pelno zlych opinii. I oczywiscie sa tez dobre, ale (wedlug mnie) to wszystko .. Temat na forum o mieszkaniach np w krakowie a ludzie (pewnie pracownicy AI) sie rozpisuja jakie to super mieszkania i oferty w innych miastach... kto by wchodzil na fora i pisal o ofertach AI w kielcach czy wroclawiu??

Tak czy owak zrezygnowalem z kupna bo:
- AI nie jest jeszcze nawet posiadaczem ziemi, a juz sprzedaja (daja do rezerwacji mieszkania)
- 50 tys zl to kapital firmy!!! taka kwota widnieje w umowie rezerwacyjnej HAHAHA 50tys zl kapitalu to moze miec maly sklep z telefonami a nie Deweloper z kilkunastoletnia historia! Jedna wpadka i bez problemu moga oglosic bankructwo!!! A pieniazki z rezerwacji i nastepne raty ktore sie wplaca mozna nigdy nie odzyskac i chodzic po sadach...!
- 20tys za rezerwacje i placenie w ratach to kpina!! kupilem juz wczesniej mieszkania (inwestuje) i wszystkie szanujace sie firmy oferuja wg ustawy deweloperskiej z 2011 roku np. "mieszkaniowy rachunek otwarty" 10/90
- ceny sa niskie bo materialy tez bardzo nieskie (wnioski z komentarzy ludzi ktorzy kupili mieszkania z AI) cytuje: 'Ja mieszkam od 7 lat w budynku który wybudował Activ - to jest zgroza. Praktycznie budynek nadaje się cały do remontu. Dotychczas zarządzał budynkiem CA Partner - firma córka z Activu i nic nie szło się doprosić. Teraz wszystkie żale się przeterminowały. Na Śląsku ten deweloper nie ma dobrej opinii' (abc.forum.gazeta.pl/szukaj/forum/activ+investment)
- inwestuje w mieszkania i nie mam zamiaru miec z nimi w przyszlosci problemow. z tego co ludzie pisza ciezko sie dogadac z administracja i wyprosic co kolwiek. to nie jest auto, ze moge isc do innego mechanika...cos zle z mieszkaniem lub do okola inwestycji i trzeba modlic sie by administracja cos zdzialala.
- juz na 90% jestem pewien ze nie zakoncza budowy na czas! W umowie rezerwacyjnej napisali, ze w kwietniu beda oficjalnie wlascicielem ziemi i sie zacznie budowa... ciekawe? maja 1 miesiac...
Co z tego, ze wybudowali blok na wroclawskiej jak bylo z DUZYM opoznieniem (gdzies to wyczytalem rowniez) do tego ludzie mieszkajacy tam tez narzekaja, ze przy odbiorze duzo nie dokonczen, sciany pochylone, wylewka zla i jak sie dogadali ze maja poprawic to tylko kilka rzeczy poprawili...

Jestem b. ciekaw czy inwestycja sie rozpocznie i zakonczy i w jakim stanie beda mieszkania.
Ja jednak kupie gdzies indziej :)

PS: dodam link, ktory pokazuje co pracownicy, ktorzy tam pracuja sadza o warunkach pracy i oczywiscie pod tym pelno komentarzy jakie to oferty AI ma w innych miastach (dlaczego by to ktokolwiek pisal i robil reklame????)
gowork.pl/opinie_czytaj,83015

bogdan

Postautor: bogdan » 04 kwie 2016, 12:39

Ceny które podaje deweloper są ostatecznymi?

Bardzo był bym wdzięczny o informacje z tym jak po koleji mają byc zawierane umowy. Na początek to jest umowa rezerwacyjna kiedy wpłacasz 20tys dla rezerwacji, a póżniej za jaki okres jest umowa deweloperska?
Bardzo był bym wdzięczny jeżeli by ktoś napisał jak po koleji dokonuje się zakup w tej inwestycji.

ENTER

Postautor: ENTER » 31 maja 2016, 17:46

Dostał już ktoś może wzór umowy deweloperskiej? Wg infa od Activ mieli coś już zacząć podpisywać
Dzięki

WOJTEK

Postautor: WOJTEK » 09 cze 2016, 11:46

Pismo od Activ z dnia 06.06 - od 15.06 można podpisywać umowy deweloperskie. Activ jest już właścicielem gruntu i ma pozwolenie na budowę ;)

Wróć do „Konopnicka City Park forum - apartamenty od Activ Kraków”