Budowa I etapu inwestycji Prądnik Nowy w Krakowie
Re: Budowa I etapu inwestycji Prądnik Nowy w Krakowie
Podczas rozmowy przed kupnem usłyszałem, iż koło września mają być takie wstępne wizyty na mieszkaniach, aby był spory zapas na zrobienie poprawek i finalny odbiór pod koniec roku przebiegł gładko.
Pytałam jakiś czas temu czy bylaby szansa zacząć urzadzanie mieszkania przed odbiorem ale niestety nie zgodzą się na to.
zdjęcia z dzisiejszego spaceru:

No i stoi nowy blok w Krakowie
Skoro pace są już tak bardzo zaawansowane, to pewnie niedługo przekonamy się, jaki wygląd będzie miał budynek ostatecznie. Teraz tylko czekać na nowe mieszkania, zastanawia mnie ile będzie trwała budowa całego osiedla Prądnik Nowy w Krakowie, ale to akurat idzie im całkiem nieźle i sprawnie, więc to pewnie kwestia tego, jak będzie szła sprzedaż 

Budowa idzie szybko. Od przodu jest już ocieplenie i na sporej części tynk. Dziwi mnie tylko że z tyłu nic się nie dzieje - chyba rusztowań brakuje i tył będą robić jak skończą z przodu.

-
Dzięki za zdjęcia, cieszą oko. Na początku roku dostałem informację, iż koło sierpnia są planowane wstępne odbiory, nawet jak to się trochę przesunie to widać że praca idzie żwawo, miesiące uciekają i lada moment będziemy macać ściany 

Rozumiem, że informacje o wstępnych odbiorach macie od Developera?
To bardzo dobrze, że planują zrobić takie odbiory przed odbiorami właściwymi, bo jeszcze na budowie będą podwykonawcy i będą niedoróbki naprawiać na bieżąco.
Przy faktycznych odbiorach już każdy będzie miał tak, jak sobie dopilnował i odebrał, dlatego lepiej się do tego przyłożyć i wszystko dobrze posprawdzać, najlepiej z kimś, kto się na tym zna.
Z informacji bieżących dodam tylko, że mam informacje, że tynki wewnętrzne już idą pełną parą
To bardzo dobrze, że planują zrobić takie odbiory przed odbiorami właściwymi, bo jeszcze na budowie będą podwykonawcy i będą niedoróbki naprawiać na bieżąco.
Przy faktycznych odbiorach już każdy będzie miał tak, jak sobie dopilnował i odebrał, dlatego lepiej się do tego przyłożyć i wszystko dobrze posprawdzać, najlepiej z kimś, kto się na tym zna.
Z informacji bieżących dodam tylko, że mam informacje, że tynki wewnętrzne już idą pełną parą

Mi też coś takiego przekazano w lutym, za kilka dni będę musiał załatwiać w CPRE jedną sprawę to dopytam jak idzie i jakie plany co do osiedla.
swego czasu obiło mi się o uszy, że CPRE będzie pronował wykończenie mieszkań - oczywiście odpłatnie. Słyszeliście coś na ten temat?
bartusstw pisze:swego czasu obiło mi się o uszy, że CPRE będzie pronował wykończenie mieszkań - oczywiście odpłatnie. Słyszeliście coś na ten temat?
Ja osobiście nie słyszałem o tym, ale też się nie dowiadywałem nic w tej sprawie...
Wolę załatwić wszystko ze swoją zaufaną ekipą, gdzie wiem ile zapłacę i jak mi zrobią

Trzeba zapytać w biurze u Dewelopera, ale wydaje mi się, że gdyby była taka możliwość to by nagłośnili sprawę, żeby mieć kilka mieszkań, bo dla jednego to raczej nie będą ekip brać

Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”