Zakup mieszkania Nowy Prądnik II - ceny za m2, koszty utrzymania, hałasujące pociągi

Zapraszam mieszkańców inwestycji Prądnik Nowy od CP RE do zakładania tematów dotyczących ich osiedla. Miejsca parkingowe, problemy osiedla, nowe etapy inwestycji, wspólnota mieszkaniowa itp.
Scout_RB

Re: Zakup mieszkania Nowy Prądnik II - ceny za m2, koszty utrzymania, hałasujące pociągi

Postautor: Scout_RB » 04 kwie 2018, 15:19

Na stronie http://obserwatorium.um.krakow.pl jest już precyzyjna lokalizacja naszego domu.

Obrazek

mor3nko

Re: Zakup mieszkania Nowy Prądnik II - ceny za m2, koszty utrzymania, hałasujące pociągi

Postautor: mor3nko » 04 kwie 2018, 15:55

robtomas pisze:To zależy od wielu czynników więc nie ma sensu abyś się kierował doświadczeniami innych osób. Cena miejsca postojowego jest dość atrakcyjna więc nie jest to dziwne że nie chcą rozmawiać o niższej cenie. Co do mieszkań ja negocjacje rozpocząłem pod koniec września i dostałem propozycję upustu 100 zł na metrze ale tylko w przypadku zakupu miejsca postojowego. Ostatecznie jednak wybrałem inne tańsze i w tym przypadku nawet tej stówy nie dostałem. Zapewne było to spowodowane tym, że było jedno z ostatnich mieszkanie z tego pionu a i deweloper zobaczył, że mi zależy bo czekałem aż zwolni się na nie rezerwacja dokonana przez inną osobę. Upust to pewnie mogą dać na mieszkania z niższych pieter od zachodniej strony, które sąsiadują z osiedlem 5 kolorów. Reszta sprzeda się bez problemu jeszcze przed oddaniem budynku.

Oczywiście rozumiem wszystkie argumenty dewelopera. Jak by nie było to on jest na dominującej pozycji i rozdaje karty :) jednak gdy słyszę o pro konsumenckim podejściu innych deweloperów oferujących duże upusty na komplet mieszkanie + garaż, darmowym notariuszu lub nawet korzystny dla kredytobiorców harmonogram transz 20/80 to Canpack wypada słabo. Na pewno wszystko się sprzeda bo tak wygląda rynek w Krakowie.

Hiroshima

Postautor: Hiroshima » 04 kwie 2018, 20:00

Jak łatwo się domyśleć, upustów i innych promocji nikt nie daje z dobrego serca, tylko po to żeby sprzedać lokal. Też się spotkałem w oporem, ale jako że za ustawne 43m płaciłem 5400/m2 to nie naciskałem, mowa oczywiście i pierwszym etapie. W drugim moim zdaniem, ktoś nawalił przy projektowaniu mieszkań, nie miałem kompletnie w czym wybierać szukając czegoś na wynajem.

Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”