Poszukuje doradcy / specjalisty / agenta nieruchomości

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
fedor1921

Poszukuje doradcy / specjalisty / agenta nieruchomości

Postautor: fedor1921 » 02 maja 2019, 21:22

Witam zbieram sie do kupienia mieszkania i takie moje pytanie czy jest jakiś agent(niezalezny) ,który posiada np wszystkich deweloperów i zbiór ich inwestycji itd i dałbym mu np wytyczne i on by na podstawie moich preferencji pokazał co i jaki developer możne mi zaoferować ? Istnieje taka instytucja ? czy trzeba samemu każdego przeglądać po koleji i szukać ? Pozdrawiam serdecznie :)

iti

Re: Poszukuje doradcy / specjalisty / agenta nieruchomości

Postautor: iti » 03 maja 2019, 11:11

fedor1921 pisze:Witam zbieram sie do kupienia mieszkania i takie moje pytanie czy jest jakiś agent(niezalezny) ,który posiada np wszystkich deweloperów i zbiór ich inwestycji itd i dałbym mu np wytyczne i on by na podstawie moich preferencji pokazał co i jaki developer możne mi zaoferować ? Istnieje taka instytucja ? czy trzeba samemu każdego przeglądać po koleji i szukać ? Pozdrawiam serdecznie :)

Agent nie będzie chciał sprzedać dobrego mieszkania dla Ciebie, tylko takiego, na którym dobrze zarobi, czyli dobrego dla siebie ;) Byłbym ostrożny z agentami. Zresztą im ich mniej na forum, tym lepiej, bo zajmują się głównie reklamowaniem swoich ofert.

fedor1921

Re: Poszukuje doradcy / specjalisty / agenta nieruchomości

Postautor: fedor1921 » 03 maja 2019, 12:54

Własnie chodzi mi o takiego co będzie niezależny , jak np są 'firmy' co współpracują z 20 bankami i podczas kredytu wybierasz się do nich i wybiera się najlepsza oferte i zawsze są lepsze niż w banku, wiadomo ze maja prowizje jakaś ale i tak mamy porównanie z wszystkich banków itd ;)

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”