Jak szukać - Nowo powstające inwestycje mieszkaniowe / jak szukać mieszkania

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
Venya97

Jak szukać - Nowo powstające inwestycje mieszkaniowe / jak szukać mieszkania

Postautor: Venya97 » 03 lis 2021, 16:36

Cześć! Szukam mieszkania, jednak nie do końca wiem jak się to odbywa, ponieważ większość mieszkań na stronach internetowych zarówno deweloperów jak i typowo stron sprzedażowych jest już kupiona/zarezerwowana. Jak więc najlepiej trafić na duży wybór? Jestem w tym temacie zielona i potrzebuje pomocy! :geek:

inwestorzzagranicy

Re: Jak szukać - Nowo powstające inwestycje mieszkaniowe / jak szukać mieszkania

Postautor: inwestorzzagranicy » 03 lis 2021, 18:08

Otodom, morizon, nieruchomoscionline.

Do tego strony deweloperow bezposrednio.
Informacje o nowych budowach i linkach do stron deweloperow naprawde szybko pojawiaja sie na tym forum w dziale opinie.

Jest tez strona rynekpierwotny.pl ale tam wlasnie nieraz jest nieaktualne.

W zwiazku z nadchodzacymi zmianami na rynkach finansowych byc moze tutaj cos trafisz
licytacje.komornik.pl/Notice/Filter/30

Ale to zazwyczaj używane lokale.

ziomek_szuka

Re: Jak szukać - Nowo powstające inwestycje mieszkaniowe / jak szukać mieszkania

Postautor: ziomek_szuka » 03 lis 2021, 18:13

homescan,
okazje: zametr

Venya97

Postautor: Venya97 » 03 lis 2021, 21:44

Dzięki. Właśnie duża cześć jest wykupiona i chyba muszę patrzeć bezpośrednio na str deweloperów

Venya97

Postautor: Venya97 » 03 lis 2021, 22:03

inwestorzzagranicy pisze:Otodom, morizon, nieruchomoscionline.

Do tego strony deweloperow bezposrednio.
Informacje o nowych budowach i linkach do stron deweloperow naprawde szybko pojawiaja sie na tym forum w dziale opinie.

Jest tez strona rynekpierwotny.pl ale tam wlasnie nieraz jest nieaktualne.

W zwiazku z nadchodzacymi zmianami na rynkach finansowych byc moze tutaj cos trafisz
licytacje.komornik.pl/Notice/Filter/30

Ale to zazwyczaj używane lokale.

I jeśli mogę wiedzieć to o jakich zmianach na rynkach finansowych konkretnie mówisz?

ziomek_szuka

Postautor: ziomek_szuka » 03 lis 2021, 22:25

Kolega pewnie miał na myśli, że kupując obecnie mieszkanie trzeba dobrze zaznajomić się z obecnymi realiami rynku nieruchomości szczególnie jeśli zakup jest z kredytem hipotecznym. Na tym forum można znaleźć wszelkie opinie, informacje itd.

Venya97

Postautor: Venya97 » 03 lis 2021, 22:33

ziomek_szuka pisze:Kolega pewnie miał na myśli, że kupując obecnie mieszkanie trzeba dobrze zaznajomić się z obecnymi realiami rynku nieruchomości szczególnie jeśli zakup jest z kredytem hipotecznym. Na tym forum można znaleźć wszelkie opinie, informacje itd.

Rozumiem :) Mam nadzieję, że to forum pomoże mi w znalezieniu odpowiedniego mieszkania

inwestorzzagranicy

Postautor: inwestorzzagranicy » 04 lis 2021, 6:16

Venya97 pisze:
ziomek_szuka pisze:Kolega pewnie miał na myśli, że kupując obecnie mieszkanie trzeba dobrze zaznajomić się z obecnymi realiami rynku nieruchomości szczególnie jeśli zakup jest z kredytem hipotecznym. Na tym forum można znaleźć wszelkie opinie, informacje itd.

Rozumiem :) Mam nadzieję, że to forum pomoże mi w znalezieniu odpowiedniego mieszkania

To pomogliśmy, nikt za ciebie szukał nie będzie, jest zresztą pełno ofert - inna sprawa, że większość nieatrakcyjnych i zbyt drogich.

Deweloperzy korzystając z wysokiego popytu spekulacyjnego zabudowują chwilowo najmniej atrakcyjne działki i tereny, oczywiście nie zawsze, ale często tak jest.

Warto poszukać czegoś na rynku wtórnym, wkrótce stopy procentowe będą relatywnie wysokie i zaczną się pojawiać ciekawe oferty.

Venya97

Postautor: Venya97 » 04 lis 2021, 10:41

inwestorzzagranicy pisze:
Venya97 pisze:

To pomogliśmy, nikt za ciebie szukał nie będzie, jest zresztą pełno ofert - inna sprawa, że większość nieatrakcyjnych i zbyt drogich.

Deweloperzy korzystając z wysokiego popytu spekulacyjnego zabudowują chwilowo najmniej atrakcyjne działki i tereny, oczywiście nie zawsze, ale często tak jest.

Warto poszukać czegoś na rynku wtórnym, wkrótce stopy procentowe będą relatywnie wysokie i zaczną się pojawiać ciekawe oferty.

Raczej skłaniam się ku czemuś nowemu. Nie wiem czy na rynku wtórnym znajdę coś oddanego do użytku max. 3-4 lata temu

pozdro

Postautor: pozdro » 07 lis 2021, 13:15

Właśnie gdzie szukać mieszkań bo szukam od pol roku i może z kilka małych inwestycji się pojawiło. Atal czy inni duzi deweloperzy to zamierzają coś w Krakowie budować czy już tylko kasę liczą. Bo nie ma gdzie mieszkania kupić. Dosłownie 0 inwestycji.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”