Czy w Krakowie są jeszcze atrakcyjne mieszkania w okolicy 8k za metr?

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
Mondzik

Czy w Krakowie są jeszcze atrakcyjne mieszkania w okolicy 8k za metr?

Postautor: Mondzik » 19 paź 2021, 19:13

Rozglądamy się za mieszkaniem 4 pokojowym (jeden może być klitką na mini biuro) od 70m2 i więcej, ale im dalej w las i przeglądamy oferty tym te ceny atrakcyjnych w miarę mieszkań idą w górę... Nie mamy określonych wymagań co o lokalizacji, byle w miarę dobrze skomunikowane i jakimś parkiem w okolicy. Przeglądałam Plaszów, KGórkę Narodową, Prądnik Biały, dalsze Bronowice... Na pewno na nie Łokietka i Złocień, chociaż wiem, że tam tanio.
Pogodziłam się z tym, że nie znajde nic taniej niż 8-8.5k za metr, ale jak teraz patrzę to sensowne mieszkania są za 10k, może coś mi umyka? Aż tak szybko poszlo do góry?

nanu

Re: Czy w Krakowie są jeszcze atrakcyjne mieszkania w okolicy 8k za metr?

Postautor: nanu » 19 paź 2021, 20:35

Spóźniłaś się tak gdzieś miesiąc... były ostatnie cztery mieszkania właśnie za 8 - 8,5k na Piaszczystej (piaszczysta.com) ale poszły w przeciągu dwóch tygodni. Możesz próbować pytać, bo a nuż ktoś nie dostanie kredytu i zwolni się mieszkanie. Ja tak właśnie wskoczyłam - pojechałam obejrzeć ostatnie ponad 100m mieszkanie na parterze, ale sprzedawczyni pokazała nam mniejsze mówiąc, że za kilka dni minie termin "ochrony" na nie, bo już wiedzą, że kupujący ma problem z kredytem. Po tych kilku dniach jeszcze raz skontaktowałam się zapytać czy mieszkanie już jest wolne i możemy my wskoczyć z rezerwacją i udało się.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”