Miejsca w których nie śmierdzi? / Gdzie w Krakowie nie ma przykrych zapachów?

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
januszmk

Miejsca w których nie śmierdzi? / Gdzie w Krakowie nie ma przykrych zapachów?

Postautor: januszmk » 28 wrz 2021, 1:51

Cześć,
wynajmuję obecnie mieszkanie obok pętli tramwajowej Mały Płaszów. Czasami tutaj strasznie śmierdzi (nie wiem czym dokładnie, ale są w pobliżu jakieś oczyszczalnie / zakłady). Kiedyś mieszkałem na NH (os. Hutnicze) i również tak samo śmierdziało, a czytałem na internecie że nawet czasem na mistrzejowicach da się wyczuć smórd.
Czy jest jakieś miejsce w krakowie gdzie nie śmierdzi, jest dostęp do tramwaju i ceny są poniżej 10k/m2?

ralf

Re: Miejsca w których nie śmierdzi? / Gdzie w Krakowie nie ma przykrych zapachów?

Postautor: ralf » 28 wrz 2021, 10:02

Raczej cała zachodnia część Krakowa jest pod tym względem bezpieczna.

asander

Re: Miejsca w których nie śmierdzi? / Gdzie w Krakowie nie ma przykrych zapachów?

Postautor: asander » 28 wrz 2021, 10:38

Kiedyś mieszkałem na Ruczaju na Chmieleńcu w pobliżu koników (KKJK), urocze miejsce, ale dość często było czuć tam obornik, nawet w mieszkaniu :) Tak że uczulam.

Kiedyś rozważałem Aleje Pokoju 83 lub sąsiednią inwestycję Atalu, ale przestrzegano mnie z kolei przed wyziewami z Phillipa Morrisa.

Co do zachodu, północny-zachód miasta to samoloty, a południowy-zachód to wysokie ceny :)

Myślę, że dość bezpieczne pod tym względem jest Kurdwanów, Piaski, Wola Duchacka, no i Centrum, nie ma nadmiernego ruchu lotniczego ani zapaszków, no ale pewnie znajdą się inne minusy. Takie to życie w mieście.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”