Osiedla premium w Krakowie to...

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
Mateuszkrk93

Osiedla premium w Krakowie to...

Postautor: Mateuszkrk93 » 10 lip 2021, 0:02

Cześć :)

Chcąc nieco precyzyjniej zbadać ofertę rynku wtórnego, na którym być może kupię mieszkanie proszę was o wypisanie osiedli premium, i mam tu na myśli większe osiedla (nie jakieś plomby na Kazimierzu czy Podgórzu, owszem one też że wzg. na lokalizację są premium ale nie o to mi chodzi).

Premium to w tym przypadku przestronność osiedla, duże balkony, być może osiedlowy basen, fajny widok z większości osiedlowych okien, miejsca parkingowe, osiedlowa infrastruktura, place zabaw, dostep do komunikacji miejskiej, ładny design bloków, ładne klatki schodowe, zieleń na osiedlu.
Absolutnie nie musi być centrum, żeby wpisalo się w tę konkretną definicje premium jaka chodzi mi teraz po głowie. Jednocześnie centrum przy braku większości powyższych cech to absolutnie nie to premium jakie mam na myśli.

Jeszcze jedna prośba/podpowiedź. Jeżeli wg. was osiedle które chcecie tu podać, nie jest waszym zdaniem w krakowskim top3, to nie kwalifikuje się to jako premium.

Myślę, że taki opis pozwoli nam wypisać wspólnymi siłami 6-10 osiedli łącznie.
Tak więc czas start.

Proszę w miarę możliwości nie duplikować (również P64, które z pewnych względów zaraz się tu pojawi).
Uprzejmie proszę o kulturę, zróbcie haaaaałas! :D

mefiu84

Re: Osiedla premium w Krakowie to...

Postautor: mefiu84 » 10 lip 2021, 0:09

Garden Lane, no bo ile osób tam ma mieszkanie ;) wink

kunegunda szybka

Postautor: kunegunda szybka » 10 lip 2021, 10:34

O, temat dla mnie :D

Wszystko to znajdziesz U Przybyszewskiego za kwotę + 1 mln pln, plus oczywiście wykończenie :idea:

ProgrammerX

Postautor: ProgrammerX » 10 lip 2021, 14:02

Haha, jeśli ktoś uznaje P64 za osiedle premium, to chyba nie ma za dużo wiedzy o osiedlach, ani o standardzie premium :lol:
Wedle Twojego opisu Wiślane Tarasy 2.0 mogłyby pasować, natomiast dużego osiedla premium z prawdziwego zdarzenia to w Krakowie raczej trudno uświadczyć, jeśli już ktoś wykonuje coś w prawdziwie wysokim standardzie, to są to inwestycje na małą skalę.

Master

Postautor: Master » 10 lip 2021, 23:49

Kojarzę przynajmniej dwa mające własne baseny, ten w Salwator Tower (Sołtysa Dytmara) i to osiedle na Ludwinowie. Ale nie wiem czy jedno i drugie, to takie znów premium.

Rak

Postautor: Rak » 11 lip 2021, 0:08

Salwatorowi tower trzeba przyznać że starał się być premium gdy powstawał. Wyszło niestety po latach to raczej średnio. Zwłaszcza ten plan koła nie pomaga mieszkaniom.

Unikalność oferuje np. Pianissimo, bo już nic go nie odseparuje od Wisły tak jak samo zastawiło W Tarasy niszcząc niestety im widok. Dodatkowo pianissimo jest wystawione na Wisłę od południa co daje świetne nasłonecznienie przez większość dnia i jest ulokowane bardzo w centrum miasta. Można się jednak przyczepić do pewnego braku kameralności i to mocno oraz hałasu z mostu.

kunegunda szybka

Postautor: kunegunda szybka » 11 lip 2021, 0:56

1. U Przybyszewskiego
2. Przybyszewskiego 64
3. Garden Lane

Rak

Postautor: Rak » 11 lip 2021, 1:10

Bryksy jest po lepszej i droższej stronie Buszka a więc tej podobno."prestizowej". Ma za polnocnymi plecami drogę i tlumy w wiezowcach dla studentów a na południu zero blokowisk przed sobą..

btw. Kosztował.jak na swoje czasy niemało, bez uwzględniania inflacji tyle co ubiegłoroczny masowiec.p64 ..

Jest bardzo ładny wg mnie. Zgłaszam zatem Bryksego przy Przybyszewskim / Buszka, będzie też dalej od ewentualnej drogi ze strony Balickiej co mu zapewni dobre wyciszenie w przyszłości, potencjalnie lepsze od ekoparku.

Mateuszkrk93

Postautor: Mateuszkrk93 » 11 lip 2021, 12:48

Pierwsza aktualizacja listy.
Jako, że wątek mój pozwolę sobie wypisać, te które dzięki waszym komentarzom są od teraz na mojej liście.

Pianissimo
Wislane Tarasy
Salwator Tower
U Przybyszewskiego
Garden Lane

Misiak

Postautor: Misiak » 11 lip 2021, 23:36

Przybyszewskiego 64 od Atala to dobry przykład inwestycji premium.

Dopisuje do listy:

Pianissimo
Wislane Tarasy
Salwator Tower
U Przybyszewskiego
Przybyszewskiego 64
Garden Lane

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”