Krakowscy fliperzy / korzystanie z usług fliperów - opinie czy warto
Krakowscy fliperzy / korzystanie z usług fliperów - opinie czy warto
Hej, czy korzystaliście z usług fliperów? A może jakichś obserwujecie? Mi w łapy wpadli "Domowe Pielesze" lub "Chce tu mieszkać". Zdarzyło się Wam kiedyś złapać dobrą fliperską ofertę?
Re: Krakowscy fliperzy / korzystanie z usług fliperów - opinie czy warto
krotek pisze:Hej, czy korzystaliście z usług fliperów? A może jakichś obserwujecie? Mi w łapy wpadli "Domowe Pielesze" lub "Chce tu mieszkać". Zdarzyło się Wam kiedyś złapać dobrą fliperską ofertę?
Chodzi o firmy zajmujące się wykończeniem zakupionego przez Ciebie mieszkania pod klucz. Czy o firmy, które zajmują się zakupem mieszkań w kiepskim stanie, ich remontem i odsprzedażą za znacznie wyższą cenę? Co do tego drugiego rodzaju działalności, to uważałbym mocno, bo nie wiem ile takie firmy mają motywacji i interesu np. w tym, żeby solidnie wymienić instalację elektryczną, wodą czy kanalizacyjną w starym, remontowanym mieszkaniu. Albo robią jakieś dziwne fikołki, że z kuchnię zamieniają na dodatkowy pokój, a miejsce do gotowania przenoszą gdzieś do przedpokoju, zapominają, że tam nie ma wentylacji, też takiej do podłączenia okapu... Generalnie pewnie można skorzystać, ale warto dobrze sprawdzić takie oferty.
chodzi o firmy, które biorą kilka mieszkań od dewelopera i je wykańczają pod klucz
mieszkania u tych co obserwuje schodza jak swieze buleczki, stad tez moje pytanie ^^

krotek pisze:chodzi o firmy, które biorą kilka mieszkań od dewelopera i je wykańczają pod kluczmieszkania u tych co obserwuje schodza jak swieze buleczki, stad tez moje pytanie ^^
No to teraz już wiem o co chodzi, faktycznie sporo widać nowych mieszkań wykończonych pod klucz (nawet kieliszki i zastawę dają na stół do robienia zdjęć), a do tego sprzedają to jeszcze jako cesję umowy deweloperskiej, czyli bez podatku PCC. Rozumiem, że to chodzi o coś takiego. Faktycznie znam ludzi, którzy chcieliby kupić mieszkanie i od razu do niego wejść, co w sumie jest całkiem wygodne. Minus jest taki, że ktoś urządza to tak, jak chce, a nie jak Ty chcesz, jeżeli to Ci nie przeszkadza, to chyba ok.
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”