Dostępność fachowców od wykończenia mieszkania / ceny wykończeń mieszkań w Krakowie

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
klin

Dostępność fachowców od wykończenia mieszkania / ceny wykończeń mieszkań w Krakowie

Postautor: klin » 15 wrz 2020, 16:30

Wykańczał ktoś ostatnio mieszkanie w Krakowie albo jest w trakcie? Jak wygląda dostępność fachowców od wykończeń oraz ceny ich pracy? Ile trzeba zapłacić za łazienkę, kuchnię i inne pomieszczenia. Za płytki czy panele od metra będziecie się liczyć z fachowcami?

Nowy

Re: Dostępność fachowców od wykończenia mieszkania / ceny wykończeń mieszkań w Krakowie

Postautor: Nowy » 16 wrz 2020, 0:54

Ostatnio miałem trochę nadzieję, że ceny wykończenia nowego mieszkania nieco spadną z powodu przestoju na rynku spowodowanego epidemią. Ale wygląda na to, że nic takiego się nie stało i tego rodzaju usługi wykończeniowe, zamiast stanieć, to jeszcze podrożały. Nie macie takiego wrażenia, jeżeli chodzi o koszty wykończenia nowego mieszkania? Swoją drogą, to mniej więcej ile liczycie do metra kwadratowego kupując mieszkanie?

tomekl007

Re: Dostępność fachowców od wykończenia mieszkania / ceny wykończeń mieszkań w Krakowie

Postautor: tomekl007 » 16 wrz 2020, 21:05

Od metra 2-3 tysiace

luc

Postautor: luc » 17 wrz 2020, 0:03

tomekl007 pisze:Od metra 2-3 tysiace

Również mam wrażenie, że czasu, kiedy na przyzwoitym poziomie można było wykończyć mieszkanie za 1000 zł/m2, to już dawno minęły i raczej nie wrócą. Z dobrymi i słownymi fachowcami też łatwo nie jest w Krakowie.

Karol

Postautor: Karol » 20 paź 2020, 13:30

Rozumiem, że macie na myśli koszt z materiałem, tak? Ile powinienem się spodziewać, że zapłacę ekipie remontowej? Trafiłem na ekipę, która sobie liczy 500zł za metr kwadratowy i całkowicie nie wiem czy to dobra cena czy nie.

WiktorR

Postautor: WiktorR » 20 paź 2020, 14:41

Karol pisze:Rozumiem, że macie na myśli koszt z materiałem, tak? Ile powinienem się spodziewać, że zapłacę ekipie remontowej? Trafiłem na ekipę, która sobie liczy 500zł za metr kwadratowy i całkowicie nie wiem czy to dobra cena czy nie.

Ja za 47m2 w Krakowie stan deweloperski w 2017 roku zapłaciłem 13 000 zł. Bez wstawiania drzwi.

Karol

Postautor: Karol » 20 paź 2020, 15:57

rado pisze:kto Ci powie czy to dobra cena jak nie wiadomo co będą robić ?
Powinni Ci wypunktowac kazdy element co ile kosztuje.

Dostałem info, że 500 zł za metr i w tym już gładzie, podłogi, malowanie itd. Można negocjować trochę, ale dużo zależy od tego ile chce przekładać w łazienkach bo to podobno najgorsze. Ja natomiast jestem calkowicie zielony co nie ułatwia :) Na szczęście ceny, które podajecie już dały mi jakiś obraz, więc dzięki!

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”