Duże mieszkanie dla rodziny w Krakowie 4-5p 80m2+ / gdzie kupić większe mieszkanie w Krakowie
Re: Duże mieszkanie dla rodziny w Krakowie 4-5p 80m2+ / gdzie kupić większe mieszkanie w Krakowie
ville4e.pl/inwestycje/skotnickie-wzgorza-5
Re: Duże mieszkanie dla rodziny w Krakowie 4-5p 80m2+ / gdzie kupić większe mieszkanie w Krakowie
tomekl007 pisze:ville4e.pl/inwestycje/skotnickie-wzgorza-5
Za duże wiec za drogie a poza tym 2 koniec Krakowa
Na poludniu jest jest dużo inwestycji, ma mam problem w tym że na północy (środkowej) nie ma nic.
Tylko zwróćcie uwagę na to, że ta lokalizacja (Skotnickie Wzgórza) wcale nie wygląda, jakby miały tam być usługi blisko, dobra komunikacja publiczna itp. Do tego dajesz za pół bliźniaka z wykończeniem pewnie ze 2 mln, a i tak auto odśnieżasz zimą, bo garażu nie ma. Do tego schody w środku. Za te pieniądze, to powinno dać się kupić coś bardziej funkcjonalnego i bardziej w mieście, choć pewnie znacznie mniejszego.
Racja, w kontekscie blizniaka lepiej pewnie znalesc cos blizej centrum. Jednak w kontekscie wolnostojacych domow wydaje sie ze ciezko o lepsza alternatywe blizej centurm
Ja szukam mieszkania 100-120m w miarę blisko centrum z garażem (stare miasto/ Krowodrza) od poltora roku i po prostu nic nie ma.
Withinbal pisze:Ja szukam mieszkania 100-120m w miarę blisko centrum z garażem (stare miasto/ Krowodrza) od poltora roku i po prostu nic nie ma.
To systemowy problem tego miasta, w którym zamiast funkcjonalnych mieszkań dla rodzin, buduje się małe mieszkanka pod wynajem, bo to się bardziej w tym mieście opłaca "inwestorom", choć dla miasta to zupełnie bez sensu, z punktu widzenia jego rozwoju. Ale nikt tu nie myśli o tym, że warto mieć mieszkańców i rodziny. Im bliżej centrum, tym gorzej pod tym względem.
Ja doszedłem do wniosku, że centrum nie jest mi jednak do niczego potrzebne. Grunt, żeby była dobra komunikacja, dostęp do zieleni, usług publicznych i sensownych sklepów. Co ciekawe, nie zawsze lokalizacje w centrum są w stanie to zapewnić. A od mieszkania jeszcze miałem wymogi, że wszystko na jednym poziomie, z windą, miejscem postojowym w garażu, a optymalnie dwoma i 5-pokojowe, a do tego metraż w okolicach 80-100 m2, najlepiej ostatnie piętro, z wystawą bez północy. Niby nic niezwykłego, a znaleźć było ciężko.
Są takie 4 mieszkania w Bronowicach z indywidualnym garażem, cena za stan deweloperski ok 2 mln. Ok 150 mkw powierzchni.
-
przyjezdny
Niedawno ruszyła sprzedaż mieszkań w inwestycji Super Krak na Górce Narodowej. Jest kilka mieszkań 4-5 pokojowych. Uważam, że wycenione bardzo rozsądnie. Wszystkie ceny widoczne na stronie.
superkrak.pl/banacha-12
superkrak.pl/banacha-12
przyjezdny pisze:Niedawno ruszyła sprzedaż mieszkań w inwestycji Super Krak na Górce Narodowej. Jest kilka mieszkań 4-5 pokojowych. Uważam, że wycenione bardzo rozsądnie. Wszystkie ceny widoczne na stronie.
Faktycznie, nieźle się to prezentuje, część mieszkań 5-pokojowych z bardzo sensownymi układami, do tego tarasy - bardzo w porządku, choć są i takie ze sporą liczbą okien na północ. Od mniej więcej 12 600 zł/m2 takie mieszkania się zaczynają, więc to nieźle.
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”