Znowu tylko obrażasz, bez odniesienia się jakkolwiek do faktów. Manipulujesz treścią wypowiedzi. Jest to sprzeczne z tym co napisałeś w powyższym komentarzu w którym powoływałes się na znawcę twierdząc że wszystko jest publikowane tego samego dnia. Otóż nie jest. Opowiadasz banialuki na temat rzeczy bez sprawdzana, pomimo tego że można to zweryfikować w kilka minut. Ja dostarczyłem weryfikowalne linki do oficjalnej strony GUS na której każdy może sprawdzić czy to co mówię jest zgodne z stanem faktycznym. Treść ostatniej Twojej wiadomości tylko potwierdza to co napisałem wczesniej. Faktem jest to że w tygodniu po zmianie prezesa GUS opublikowano rekordową liczbę raportów (jest to tydzień z największą liczbą publikacji w listopadzie oraz 3 pod względem wielkości publikacji w ciągu 5 ostatnich dni miesiąca). Faktem jest też że wraz ze zmianą prezesa GUS trend publikowanych negatywnych danych odwrócił sie bez żadnych znaczących zmian w gospodarce. Dodatkowo do dzisiaj w mediach nie ma uzasadnienia dlaczego przezes tak ważnej jednostki został zdymisjonowany oraz kto został powołany na jego miejsce. To nie są standardy demokratycznego Państwa
Mamy właśnie efekt - cud po zmianie prezesa GUS
next.gazeta.pl/next/7,151003,31499770,zaskakujace-bezrobocie-co-sie-dzieje-pracodawcy-chomikuja.htmlZwolnień grupowych więcej, zatrudnienie mniejsze, a stopa bezrobocia zaskakuje.
Oraz
Te dane rzadko budzą duże emocje. Stopa bezrobocia w Polsce od wielu miesięcy porusza się w dość wąskim zakresie okolic 5 proc. Do tego odczyt Głównego Urzędu Statystycznego publikowany jest kilkanaście dni po wstępnym raporcie Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej i niemal za każdym razem po prostu go potwierdza. Niemal, bo tym razem stało się inaczej. Otóż bezrobocie jednak spadło i w październiku wyniosło 4,9 proc. (dane MRPiPS wskazywały na 5 proc.). "Tego nie spodziewał się nikt - każdy ośrodek analityczny prognozował stabilizację wskaźnika w październiku" - zauważają ekonomiści Pekao SA w komentarzu na X. Jak podkreślają, "stopa bezrobocia osiągnęła minimum wszech czasów"
Nawet dzienikarze i analitycy nie dowierzają co się dzieje. Teraz będzie już tylko lepiej

Może niedługo GUS dojdzie do ujemnego bezrobocia