Sensowne mieszkania 4 pokojowe z dużym balkonem / tarasem - gdzie kupić w Krakowie

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
Martab

Re: Sensowne mieszkania 4 pokojowe z dużym balkonem / tarasem - gdzie kupić w Krakowie

Postautor: Martab » 02 gru 2021, 14:49

asander pisze:Ostatnio u jednego developera widziałem połączone 2 mniejsze mieszkania, jeszcze na etapie budowy. Wiem, że to może być trudne, ale może to komuś pomoże.

Mieszkanie sprzedane oczywiście za ponad 1 mln. Zamieszka w nim szczęśliwa rodzinka 2+2 z jednym tylko sąsiadem na klatce.

Na oko wygląda jak jeden wielki korytarz i przechodnia kuchnia. Widziałem to chyba w Bryksy na Saska Blue. Naprawdę nic szczególnego moim zdaniem :P

Nikles

Re: Sensowne mieszkania 4 pokojowe z dużym balkonem / tarasem - gdzie kupić w Krakowie

Postautor: Nikles » 02 gru 2021, 16:21

Mondzik pisze:Niestety, ewentualnie klitki albo w miejscu mało funkcjonalnym.. Na piasta Tower i Piasta Park coś widziałam, ale znowu wtedy kosztem salonu i ma 21m2. Tyle to ja mam teraz w moich 37m.. :p
Zaczynamy kapitulować i na razie przytulić coś 3pokojowego a kiedyś zamienić na większe

W MWM są kilku 4 pokojowych mieszkań z dużymi tarasami.

MarcinJ

Postautor: MarcinJ » 02 gru 2021, 17:35

AdamKownacik pisze:
MarcinJ pisze:
Mondzik pisze:Rozglądam się na rynku i mnie po prostu te kurniki przerażają... Czy jeszcze są w Krakowie sensowne mieszkania 4 pokojowe ze spoko układem (3+salon z aneksem), jakoś doświetlone i posiadające coś więcej niż 3m2 balkonu? Na 80 m2 mieszczą 3 pokoje, za to korytarz ma w tym 12m...

Hej, udało się znaleźć coś sensownego? Szczerze mówiąc, to bardzo mało jest na rynku przyzwoitych mieszkań mających 3-4 sypialnie. Może to się odwróci w najbliższych latach, o ile będzie odwrót od małych mieszkań "inwestycyjnych", których w ostatnich latach nabudowało się dużo.

Rozmawiałem na ten temat z deweloperem to mi powiedział że nie ma zapotrzebowania na takie mieszkania. Przeciętny milenials nie wychyli nos zza swojego sojowego latte na takie mieszkanie.

A ja spotkałem się niedawno z inwestycją, gdzie większe mieszkania były droższe od mniejszych, wbrew tym wszystkim tłumaczeniom, że mniejsze musi być droższe, bo... A może po prostu w czasach leżącej turystyki, pracy zdalnej i niewiadomej odnośnie nauki zdalnej małe "mieszkania inwestycyjne" nie są już tak atrakcyjnym towarem i deweloperzy będą musieli dostosować ofertę - czytaj budować większe mieszkania?

Pixi

Postautor: Pixi » 02 gru 2021, 18:23

Martab pisze:
asander pisze:Ostatnio u jednego developera widziałem połączone 2 mniejsze mieszkania, jeszcze na etapie budowy. Wiem, że to może być trudne, ale może to komuś pomoże.

Mieszkanie sprzedane oczywiście za ponad 1 mln. Zamieszka w nim szczęśliwa rodzinka 2+2 z jednym tylko sąsiadem na klatce.

Na oko wygląda jak jeden wielki korytarz i przechodnia kuchnia. Widziałem to chyba w Bryksy na Saska Blue. Naprawdę nic szczególnego moim zdaniem :P

Według mnie całkiem niezły układ. Duży salon z aneksem (ja preferuje aneks a nie wydzieloną kuchnie), główna sypialnia daleko od dzieci, 2 łazienki i nawet miejsce na małą garderobę i co najważniejsze na dwie strony więc można przewietrzyć a ja się tyle mieszkań naoglądałam o metrażu Ok 80-90m z oknami na jedną stronę że tu naprawdę jest dobrze. Gdyby lokalizacja mi pasowała to to jest mieszkanie dla rodziny.

nanu

Postautor: nanu » 02 gru 2021, 20:23

Według strony piaszczysta.com ma wszystko już wykupione ale jak tydzień temu rozmawialiśmy z biurem sprzedaży to mówił, że będę podpisywać umowę notarialną na jedno mieszkanie (mieszkanie 08 - narożne na górze przy placu parkingowym) a dwa pozostałe mieszkania (04 i 11) dalej jeszcze są na umowie rezerwacyjnej, bo coś się przedłuża w banku z kredytem.
Jak ktoś jest zainteresowany to może spróbować się skontaktować. My wskoczyliśmy na miejsce poprzedniej rezerwacji, która wygasła bo bank nie udzielił kredytu. Więc może też byłaby taka szansa na któreś z tych dwóch mieszkań.

Indyk

Postautor: Indyk » 02 gru 2021, 20:47

nanu pisze:Według strony piaszczysta.com ma wszystko już wykupione ale jak tydzień temu rozmawialiśmy z biurem sprzedaży to mówił, że będę podpisywać umowę notarialną na jedno mieszkanie (mieszkanie 08 - narożne na górze przy placu parkingowym) a dwa pozostałe mieszkania (04 i 11) dalej jeszcze są na umowie rezerwacyjnej, bo coś się przedłuża w banku z kredytem.
Jak ktoś jest zainteresowany to może spróbować się skontaktować. My wskoczyliśmy na miejsce poprzedniej rezerwacji, która wygasła bo bank nie udzielił kredytu. Więc może też byłaby taka szansa na któreś z tych dwóch mieszkań.

Czy przypadkiem za tym placem parkingowym nie będzie obwodnicy zielonek vel trasy Wolbromskiej?

nanu

Postautor: nanu » 02 gru 2021, 20:51

Indyk pisze:
nanu pisze:Według strony piaszczysta.com ma wszystko już wykupione ale jak tydzień temu rozmawialiśmy z biurem sprzedaży to mówił, że będę podpisywać umowę notarialną na jedno mieszkanie (mieszkanie 08 - narożne na górze przy placu parkingowym) a dwa pozostałe mieszkania (04 i 11) dalej jeszcze są na umowie rezerwacyjnej, bo coś się przedłuża w banku z kredytem.

Czy przypadkiem za tym placem parkingowym nie będzie obwodnicy zielonek vel trasy Wolbromskiej?

Tak, będzie.

Indyk

Postautor: Indyk » 03 gru 2021, 15:20

nanu pisze:
Indyk pisze:

Tak, będzie.

Wiesz może czy będą tam jakieś środki zmniejszające hałas? Ekrany, bariery, zieleń?

nanu

Postautor: nanu » 03 gru 2021, 15:59

Indyk pisze:
nanu pisze:
Indyk pisze:

Tak, będzie.

Wiesz może czy będą tam jakieś środki zmniejszające hałas? Ekrany, bariery, zieleń?

Sprzedawca mówił mi tylko, że ma jeszcze iść trakt pieszy i jakiś pas zieleni i dopiero ulica. Osobiście raczej spodziewam się ekranów, ale zobaczymy. Na razie nic tam nie robią, bo jeszcze nie przebijając się na drugą tronę Pachońskiego (mieszkam dosłownie 200m obok).

Powiem szerze, że ta obwodnica była jednym z powodów dla których odrzuciliśmy Piaszczystą jak ruszyła przedsprzedaż. Ale jak zaczęłam szukać alternatyw tak nasze wymagania i marzenia zostały zmiażdżone przez realia rynku :( I tak teraz we wrześniu wróciliśmy do tej opcji i w kilka dni podjęliśmy decyzję, że jednak kupujemy tutaj. I to był ostatni dzwonek, bo jak na tamten moment podpisywania umowy były wolne jeszcze trzy mieszkania tak po dwóch tygodniach wszystkie już miały umowę rezerwacyjną.

ralf

Postautor: ralf » 03 gru 2021, 19:02

Może takie :

nadruczajem.pl/B4/B4.4.M47.pdf

KOMUNIKACJA: 11,24 m2
WC: 1,43 m2
POKÓJ Z ANEKSEM: 25,58 m2
POKÓJ SYPIALNY: 8,95 m2
POKÓJ SYPIALNY: 12,41 m2
POKÓJ SYPIALNY: 13,03 m2
ŁAZIENKA: 3,65 m2
SUMA: 76,29 m2

BALKON: 11,42 m2