Czy da się gdzieś znaleźć mieszkanie 2 pokoje + osobna kuchnia w Krakowie do 300k zł?

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
kodiaq44

Re: Czy da się gdzieś znaleźć mieszkanie 2 pokoje + osobna kuchnia w Krakowie do 300k zł?

Postautor: kodiaq44 » 16 mar 2021, 21:42

kodiaq44 pisze:Układy przy tym metrażu standardowe i raczej dobre. Osobnej kuchni poza starym budownictwem poniżej 50 metrów raczej nie znajdziesz. W Piasta Parku były takie mieszkania chyba koło 50 m2, ale w obecnych etapach jak widzę tylko powyżej 60 metrów mają opcję osobnej kuchni.

Cytowanie siebie post pod postem jest chyba gorsze od lajkowania własnych postów :roll: ale jednak po czasie dodam coś do powyższego. Tak, na Piasta Parku są nawet 45 metrowe 2-pokojowe z osobną kuchnią. Niestety etap IV - oddanie koniec 2022 i cena 9 tys/m2.

wawel-service.pl/mieszkanie/piasta-park-iv-d2-2-pokojowe-45-06m2-numer-5751.html

Sellie

Re: Czy da się gdzieś znaleźć mieszkanie 2 pokoje + osobna kuchnia w Krakowie do 300k zł?

Postautor: Sellie » 21 mar 2021, 18:16

kodiaq44 pisze:
Sellie pisze:Niestety mam bardzo skonkretyzowane wymagania, ale dziękuję Ci Oleg za starania i wyszukiwanie ofert - wiele z nich już sama przejrzałam, ale w każdym coś nie tak, coś co nie odpowiada moim wymaganiom.

Patrzę na te nowe, ale nie dość, że ceny z kosmosu, a jakość taka sobie, to jeszcze, albo już najgorsze zostały, albo oddanie za 3 lata, albo wszędzie te dziwne układy... Trochę bezsensowny ten rynek. Jak patrzę po różnych inwestycjach to ludzie zazwyczaj szukają tego samego co ja - bo na więcej ich nie stać, a deweloperzy i tak dalej swoje...

Jeśli północ Krakowa to na Mistrzejowicach pomiędzy obecną pętlą tramwajową a planowanym zintegrowanym węzłem SKA-tramwaj-autobus (nie wiadomo chyba na chwilę obecną kiedy ostatecznie on powstanie) łapią się w tym budżecie dwie inwestycje:

Dom-Bud - oddanie wrzesień 2021 - dom-bud.pl/mieszkania/25-a
Victoria Dom - Viva Piast - oddanie gdzieś połowa 2022 pewnie, bo póki co są mniej więcej na etapie 3 piętra. victoriadom.pl/vivapiast/#mieszkania/A/p4/74/filter?surface_from=31&surface_to=80&price_from=288&price_to=308&rooms_from=2&rooms_to=4

Układy przy tym metrażu standardowe i raczej dobre. Osobnej kuchni poza starym budownictwem poniżej 50 metrów raczej nie znajdziesz. W Piasta Parku były takie mieszkania chyba koło 50 m2, ale w obecnych etapach jak widzę tylko powyżej 60 metrów mają opcję osobnej kuchni.

Ten dombud by jeszcze obleciał (może ze zrobieniem ciemnej kuchni...) ale victoria dom beznadzieja - mieszkania wąskie i długie przez co ciemne, kuchnia daleko od okna - tak, wiem, świetny wentylator załatwi sprawę, ale i tak mnie to średnio przekonuje, czasem po prostu w kuchni robi się gorąco, para, a tu nawet jak okno otworzysz to słaby przepływ powietrza. Z tej victorii prosiłam ich też o ofertę i mocno było wszystko za drogie, a nie były to mieszkania z moich snów, więc nie widzę sensu za to tyle kasy płacić i jeszcze być wkurzonym na rozkład. Ta victoria to chyba też obok tego zjazdu z autostrady jeśli dobrze kojarzę? Ktoś tam pisał, że będzie głośno - nie dość, że zadupie to jeszcze głośno. Słabe połączenie. Przepraszam jeśli mieszam te lokalizacje i to nie ta inwestycja.
Gdzie dokładnie są te bloki dombudu? To się tam przejdę, obczaję :)

kodiaq44

Postautor: kodiaq44 » 22 mar 2021, 21:17

Sellie pisze:Gdzie dokładnie są te bloki dombudu? To się tam przejdę, obczaję :)

W zasadzie naprzeciwko Viva Piast, po drugiej stronie Piasta Kołodzieja, ale jednak wgłąb istniejącego osiedla więc nieco dalej od ulicy. Na pewno na minus bliskość torów (choć te we wkopie) i obwodnicy, ale nie przesadzajmy, to nie słynne osiedle na Złocieniu z S7 za płotem. Bliskość infrastruktury to w mieście raczej zaleta niż wada. Po ciszę trzeba się pofatygować kilkanaście kilometrów za miasto, ale za 300k to kupisz dobrą działkę i może zostanie coś na dokumentację pod budowę. W założonym budżecie będzie ciężko kupić jakiekolwiek 2 pokoje, nie mówiąc o dodatkowych "obostrzeniach" - to takie modne ostatnio słowo... Niemniej powodzenia w poszukiwaniach!

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”