Martab pisze:anubis pisze:ziomek_szuka pisze:Zobaczcie przekaz niezależnych analityków jak choćby jandziekonski.pl jak ktoś czerpał korzyści z rynku nieruchomości przez wiele lat i mówi wam jak jest to chyba warto się drugi raz zastanowić.
Znam osobiście trochę analityków z banków i absolutnie wszyscy uważają, że rynek wisi na włosku. Branża wykorzystuje jednak to, że tutaj nie ma podobnej regulacji jak na rynkach finansowych, że za agresywne naganienie można trafić do więzienia. Stąd w ciągu tygodnia jakiś dziennik potrafi opublikować 60 artykułów, że to ostatni dzwonek i czas na zakupy. Myślę, że w perspektywie kolejnych 10 lat to już zostanie uregulowane.
Tymczasem trzeba przyjąć do wiadomości, że jakieś 80% kupujących tą nagonkę kupuje i czy tego chcemy czy nie to będzie kształtowało zachowania konsumentów. Artykuł, trochę czytających i linkowanie po forach ludzi, którzy nie przeczytają z tego więcej niż nagłówka.
Mnie to ani chłodzi ani grzeje. Po prostu tak jest i to element składowy rynku. Koniec końców wszystko rozbija się jednak o fundamenty.
Ile realnie dajesz czasu na zobaczenie pierwszych sensownych spadków w cenach?
Czy naprawdę uważasz, że jest osoba, która potrafi przewidzieć dokładnie w którym momencie coś się stanie. Daj mi 3 sekundy przewagi na rynku krypto a przegonie Bezosa w 10 dni...
Tu chodzi o przesłanki, jak prowadzisz swoją farmę świń i widzisz, że połowa padła to zakładasz wzrosty zysków w dłuższej perspektywie? Przepraszam jeśli zbyt dobitnie...
...No tak zapomiałem o wolnym rynku, w którym wchodzi FED czy inny NBP i mówi spoko i tak damy radę xD...
Ważne Martab zrób tak jak uważasz kupuj/czekaj/sprzedawaj każdy musi szacować swój benefit/ryzyko swoją miarą
Dotatkowo, żeby nie denerwować Pana Krakus44, doczytałem kilka historycznych postów, rozumiem już, że jest Pan inwestorem, który kupował we wcześniejszych latach w KRK i wynajmuje swoje mieszkanie/mieszkania aktualnie. Przepraszam jeśli aktualne rozważania nie zgadzają się z aktualnym Pana interesem oczywiście chciałbym żeby każdy wyszedł na swoich inwestycjach jak najlepiej jest to możliwe. Tak po prostu.