Ciekawe inwestycje w Krakowie / z windą / garażem / ciepłem z MPEC / przystankami i sklepami

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
tulipan

Re: Ciekawe inwestycje w Krakowie / z windą / garażem / ciepłem z MPEC / przystankami i sklepami

Postautor: tulipan » 05 sty 2021, 13:53

ITGeek pisze:
tulipan pisze:
ITGeek pisze:Ciekawy wątek i fajny pomysł, natomiast z obecna oferta na krakowskim rynku, obawiam sie, ze moze nie być co tutaj podać.

Dla mnie najlepsza i najciekawsza inwestycja ostatnimi czasy byla Jasna Invest w Czyzynach - po sprzedazy, widac, ze nie tylko wedlug mnie. Gdyż 95 procent mieszkan zostalo juz sprzedanych, zostaly tylko 3 mieszkania.

ahh czyli im powracały mieszkania po rezerwacjach. Niedawno były wszystkie wyprzedane. Ale mówiąc szczerze to mieszkam obecnie tuż obok tej inwestycji i nie rozumiem zachwytów. Lokalizacja jest na prawdę średnia - wszędzie daleko a komunikacja miejska nie powala. Poki bolty są tanie to jeszcze spoko, ale jak jest ruch i robią cenę x2 to lipa gdziekolwiek dojechać.

W tej cenie to juz chyba lepszy PMDevelopment i Mała Góra - tam przynajmniej pod nosem pętla tramwajowa.

Co to znaczy wszedzie daleko, rozwin prosze? Do czego jest daleko? Wedlug mnie lokalizacja jest kapitalna.Dodatkowo, tyle zieleni za oknem i przestrzeni to ciezko szukac w Krakowie (plan zagospodarowania). Pod nosem, masz szkole, basen, kazdy mozliwy rodzaj uslug - fryzjer, kosmatyczka, biedronka, zabka, avita, kilka piekarni, restauracje, dwa duze parki, trzeci najwiekszy Park Lotnikow troche dalej, ale spacerkiem kilkanascie minut lub jeden przystanek jak kto woli, poczta, paczkomaty, place zabaw, dwie uczelnie AWF, Politechnika, strefa ekonomiczna na Zyczkowskiego itd, ciezko tu nawet wszysyko wymienic. Przystanek autobusowy to jest 5 minut spacerem, tramwaj 7 minut. Szczerze to ciezko mi wymienic inna nowa inwestycje z takim zakresem i dostepem do uslug "pod nosem". Widac wiekszosc ludzi uwaza podobnie, bo w srodku pandemi wyprzedali praktycznie cala oferte bardzo szybko - nie znam innej inwestycji, zeby w ostatnich miesiacach wyprzedala cala oferte.

Jedyny minus jak dla mnie to, ze nie bylo duzych mieszkan takich ponad 70m2.

Do czego wiec jest daleko?

Nie no pewnie przecież 15minutowy spacer do tramwaju (nie 7minutowy jak piszesz), żeby łącznie tylko 40min jechać do centrum to bliziutko i w ogóle te 10km do centrum to nic! :) wszystko pod nosem i w ogóle bajka. I tak, ogrom zieleni, szczególnie, że ten blok z każdej strony jest zabudowany innymi blokami, a inwestycja Dasta zapowiada kolejny etap bloków na Hynka, a i sama Avia się właśnie rozbudowuje. Do parku lotników wcale nie jest blisko, albo półgodzinny spacer przy śmierdzących spalinami wielopasmowkach albo 30 min komunikacja miejska (liczę całość trasy, z dojściem na przystanek) :p już teraz jest ciężko w okolicy zaparkować a jak się pobudują te nowe bloczyska to już w ogóle będzie cudownie.
Dla mnie poczta/fryzjer/piekarnia i żabka to żaden wyznacznik dobrej lokalizacji.
Gdyby nie to, że wynajem tu mam tani to lokalizacja totalnie do zmiany. A mieszkam tuż obok. Chyba że jest się domatorem i chce się żyć tak, żeby z osiedla nie wychodzić a wtedy to i tak uważam że są lepsze lokalizacje. A jak już wchodzimy w pułap 10k za metr jak sobie np będą życzyć za deweloperke na orlinskiego albo w sumie na avii za wtórny to już w ogóle śmiech na sali :p

Kukuciumka

Re: Ciekawe inwestycje w Krakowie / z windą / garażem / ciepłem z MPEC / przystankami i sklepami

Postautor: Kukuciumka » 05 sty 2021, 22:52

Ja gorąco polecam Grzegórzki (mieszkam tam od pół roku) i Zabłocie, gdzie niedawno kupiłam z mężem drugie mieszkanie :)

Nowy

Postautor: Nowy » 05 sty 2021, 23:18

tulipan pisze:Do parku lotników wcale nie jest blisko, albo półgodzinny spacer przy śmierdzących spalinami wielopasmowkach albo 30 min komunikacja miejska (liczę całość trasy, z dojściem na przystanek) :p

Zapomniałeś o Parku Skalskiego i o nowym parku przy Orlińskiego. A do Parku Lotników idziesz przez osiedla zielonymi chodnikami, do przystanku Stella-Sawickiego, tam wzdłuż ruchliwej drogi przechodzisz przez wiadukt i spokojną uliczką pod AWF docierasz do Parku Lotników. Ale chyba nigdy w tej okolicy nie byłeś :)
tulipan pisze:już teraz jest ciężko w okolicy zaparkować a jak się pobudują te nowe bloczyska to już w ogóle będzie cudownie.

Jak się nie ma własnego miejsca postojowego, to wszędzie w Krakowie ciężko zaparkować :) Choć akurat w tej okolicy jest trochę opcji.

tulipan

Postautor: tulipan » 06 sty 2021, 0:49

Nowy pisze:
tulipan pisze:Do parku lotników wcale nie jest blisko, albo półgodzinny spacer przy śmierdzących spalinami wielopasmowkach albo 30 min komunikacja miejska (liczę całość trasy, z dojściem na przystanek) :p

Zapomniałeś o Parku Skalskiego i o nowym parku przy Orlińskiego. A do Parku Lotników idziesz przez osiedla zielonymi chodnikami, do przystanku Stella-Sawickiego, tam wzdłuż ruchliwej drogi przechodzisz przez wiadukt i spokojną uliczką pod AWF docierasz do Parku Lotników. Ale chyba nigdy w tej okolicy nie byłeś :)
tulipan pisze:już teraz jest ciężko w okolicy zaparkować a jak się pobudują te nowe bloczyska to już w ogóle będzie cudownie.

Jak się nie ma własnego miejsca postojowego, to wszędzie w Krakowie ciężko zaparkować :) Choć akurat w tej okolicy jest trochę opcji.

No tak, mieszkanie od półtora roku tuż obok sprawia, że nie mam pojęcia o okolicy :) Widzę, że trawa jest zawsze bardziej zielona tam gdzie nas nie ma. W każdym razie jeśli lokalizacja jest taka super to będziesz miał bardzo dużo możliwości, żeby mieszkanie tam sobie kupić :) więc gratulacje!

Odpowiadając kolejnej osobie: Grzegórzki do mieszkania super, ale ceny ponad 11/12k za deweloperke :( z Zablociem to samo w cenach, strefa pod blokiem i wieczna imprezownia, więc akurat na Zabłocie to ja wolę dojeżdżać na imprezę niż tam mieszkać płacąc tyle kasy. Więc wciąż dla mnie lipa

tulipan

Postautor: tulipan » 12 sty 2021, 12:27

Nic nie ma godnego uwagi w Krakowie? :D

snoopy

Postautor: snoopy » 12 sty 2021, 13:04

tulipan pisze:Nic nie ma godnego uwagi w Krakowie? :D

Mnie się podoba Aura Home od dewelopera Start. Kameralna inwestycja z gotową infrastrukturą - komunikacja MPK, sklepy, szkoły. Plus również dla Jasna Czyżyny, tylko tam jednak duży kawałek był do autobusu i głównie okolica dla rodzin z dziećmi, którzy mają samochód.

ITGeek

Postautor: ITGeek » 16 sty 2021, 0:02

tulipan pisze:
ITGeek pisze:
tulipan pisze:ahh czyli im powracały mieszkania po rezerwacjach. Niedawno były wszystkie wyprzedane. Ale mówiąc szczerze to mieszkam obecnie tuż obok tej inwestycji i nie rozumiem zachwytów. Lokalizacja jest na prawdę średnia - wszędzie daleko a komunikacja miejska nie powala. Poki bolty są tanie to jeszcze spoko, ale jak jest ruch i robią cenę x2 to lipa gdziekolwiek dojechać.

W tej cenie to juz chyba lepszy PMDevelopment i Mała Góra - tam przynajmniej pod nosem pętla tramwajowa.

Co to znaczy wszedzie daleko, rozwin prosze? Do czego jest daleko? Wedlug mnie lokalizacja jest kapitalna.Dodatkowo, tyle zieleni za oknem i przestrzeni to ciezko szukac w Krakowie (plan zagospodarowania). Pod nosem, masz szkole, basen, kazdy mozliwy rodzaj uslug - fryzjer, kosmatyczka, biedronka, zabka, avita, kilka piekarni, restauracje, dwa duze parki, trzeci najwiekszy Park Lotnikow troche dalej, ale spacerkiem kilkanascie minut lub jeden przystanek jak kto woli, poczta, paczkomaty, place zabaw, dwie uczelnie AWF, Politechnika, strefa ekonomiczna na Zyczkowskiego itd, ciezko tu nawet wszysyko wymienic. Przystanek autobusowy to jest 5 minut spacerem, tramwaj 7 minut. Szczerze to ciezko mi wymienic inna nowa inwestycje z takim zakresem i dostepem do uslug "pod nosem". Widac wiekszosc ludzi uwaza podobnie, bo w srodku pandemi wyprzedali praktycznie cala oferte bardzo szybko - nie znam innej inwestycji, zeby w ostatnich miesiacach wyprzedala cala oferte.

Jedyny minus jak dla mnie to, ze nie bylo duzych mieszkan takich ponad 70m2.

Do czego wiec jest daleko?

Nie no pewnie przecież 15minutowy spacer do tramwaju (nie 7minutowy jak piszesz), żeby łącznie tylko 40min jechać do centrum to bliziutko i w ogóle te 10km do centrum to nic! :) wszystko pod nosem i w ogóle bajka. I tak, ogrom zieleni, szczególnie, że ten blok z każdej strony jest zabudowany innymi blokami, a inwestycja Dasta zapowiada kolejny etap bloków na Hynka, a i sama Avia się właśnie rozbudowuje. Do parku lotników wcale nie jest blisko, albo półgodzinny spacer przy śmierdzących spalinami wielopasmowkach albo 30 min komunikacja miejska (liczę całość trasy, z dojściem na przystanek) :p już teraz jest ciężko w okolicy zaparkować a jak się pobudują te nowe bloczyska to już w ogóle będzie cudownie.
Dla mnie poczta/fryzjer/piekarnia i żabka to żaden wyznacznik dobrej lokalizacji.
Gdyby nie to, że wynajem tu mam tani to lokalizacja totalnie do zmiany. A mieszkam tuż obok. Chyba że jest się domatorem i chce się żyć tak, żeby z osiedla nie wychodzić a wtedy to i tak uważam że są lepsze lokalizacje. A jak już wchodzimy w pułap 10k za metr jak sobie np będą życzyć za deweloperke na orlinskiego albo w sumie na avii za wtórny to już w ogóle śmiech na sali :p

To co tutaj wypisujesz tylko potwierdza, ze nie mieszkasz w okolicy, jak juz zreszta inny uzytkownik forum zauwazyl. Nie wiem tylko po co trollujesz? :d blok z kazdej strony zabudowany? A widziales Ty MPZP dla okolicy? Caly teren na wschod od bloku az do biedronki jest jako zielen zagospodarowana i nic tan juz nie powstanie. Od Polnocy dawny oas startowy lotniska, od poludnia szkola, od zachodu bloki. To rzeczywiscie tak jak piszesz z kazdej strony zabudowany blokami :D

Nie wspomne o Parku Skalskiego (kilkaset metrow i nowy park w czyzynach)

Tak zeby jeszcze Cie pograzyc i pokazac jakim oszolomem jestes, to az stracilem 5 minut zycia i zdobylem sie na wysilek intelektualny i skorzystalem z google maps:

Przystanek autobustowy: 550m - 7 minut spacerem
Przystanek tramwajowy: 800m - 10minut spacerem

Natomiast Ty mieszkasz w okolicy i pewnie wiesz lepiej od google maps :D Reszte pozostawiam do oceny ludzi kumatych. Moze jestes tak poirytowany bo nie udalo Ci sie zalapac na mieszkania tam bo rozeszly sie jak swieze buleczki w 3 tygodnie w srodku pandemii :D?

tulipan

Postautor: tulipan » 20 sty 2021, 21:46

I jaki mam mieć cel żeby o tym kłamać? Serio, no jaki? :roll:

Szukam porządnie czegoś dla siebie, tutaj mi się nie podoba mieszkanie, a mieszkam już całkiem długo, nie podoba mi się okolica i nigdy nie zrozumiem nad nią zachwytów. Dwa największe zachwyty okolicy to Przekawka, która uwielbiam i Avionetka, która moim zdaniem ma jedne z najlepszych burgerów w Krakowie. Iiii, to by było na tyle.
I powtarzam: słuchaj, no podoba Ci się? No to bajka! Gratulacje, bo będziesz miał mnóstwo kolejnych inwestycji w dokładnie tym rejonie, który zachwalasz :) kup i się ciesz z idealnej lokalizacji dla siebie!

Ja nie mam zamiaru Cię do niczego przekonywać - bierz i kupuj. Wyrażam jedynie swoją opinię, bazując na swoich doświadczeniach. Dla mnie okolica nie jest fajna. I dalej szukam czegoś lepszego :)

Jeśli ktoś ma do polecenia jakaś spoko inwestycje to zapraszam do podzielenia się ^^

ITGeek

Postautor: ITGeek » 20 sty 2021, 23:53

tulipan pisze:I jaki mam mieć cel żeby o tym kłamać? Serio, no jaki? :roll:

Szukam porządnie czegoś dla siebie, tutaj mi się nie podoba mieszkanie, a mieszkam już całkiem długo, nie podoba mi się okolica i nigdy nie zrozumiem nad nią zachwytów. Dwa największe zachwyty okolicy to Przekawka, która uwielbiam i Avionetka, która moim zdaniem ma jedne z najlepszych burgerów w Krakowie. Iiii, to by było na tyle.
I powtarzam: słuchaj, no podoba Ci się? No to bajka! Gratulacje, bo będziesz miał mnóstwo kolejnych inwestycji w dokładnie tym rejonie, który zachwalasz :) kup i się ciesz z idealnej lokalizacji dla siebie!

Ja nie mam zamiaru Cię do niczego przekonywać - bierz i kupuj. Wyrażam jedynie swoją opinię, bazując na swoich doświadczeniach. Dla mnie okolica nie jest fajna. I dalej szukam czegoś lepszego :)

Jeśli ktoś ma do polecenia jakaś spoko inwestycje to zapraszam do podzielenia się ^^

Nie wiem jaki masz cel, natomiast pokazalem na przykladach, ze nie podajesz prawdziwych informacji lub po prostu nie znasz zupelnie okolicy. Ja rozumiem, ze komus sie moze nie podobac, o gustach sie nie dyskutuje, natomiast pisales nieprawdę - po co nie wiem :)

tulipan

Postautor: tulipan » 21 sty 2021, 15:31

Nic co zostało przeze mnie napisane jest nieprawdą ;) w mojej opinii 10km i 40 minut komunikacją do centrum to daleko, a w Twojej blisko - to różnica opinii, ale nie prawda vs kłamstwo. Dla Ciebie wyznacznikiem dobrej lokalizacji jest piekarnia/zabka/fryzjer i poczta a dla mnie to zadne wyznaczniki; Ty się cieszysz pół godzinnym spacerem do parku lotnikow a ja stwierdzam ze to nie jest nic fajnego;
podobaja Ci się po prostu inne rzeczy i innych wyznacznikow szukasz w swojej idealnej lokalizacji; wymieniasz mi parki w okolicy, które są ale są wg mnie marne i ich nie lubie, głównie przez to kto do nich chodzi - ja osobiście wsiadam w auto i jadę do parku lotników, lub idę ładny kawałek do parku reduta - ponownie to są preferencje; coś co dla mnie jest zabetonowanym terenem pełnym bloków dla Ciebie może być i łąką usłaną stokrotkami - wszystko kwestia opinii

więc polecam się nauczyć, że to jest opinia vs opinia a nie kłamstwo vs prawda - pomoże Ci to w życiu, bo nie sądzę, że posiadasz monopol na stwierdzanie co jest prawdą (tym bardziej, że ewidentnie w tej okolicy nie mieszkasz, być może też nie byłeś w inny sposób niż myszką w google maps, a polegając na googlach to możesz autem w jeziorze wylądować ;) ) - możesz mieć na ten temat opinię, ale nie jest to "prawda"

Generalnie Cię pozdrawiam, polecam wrócić do rzeczywistości ze swojego ITGeek'owego świata map googli i zrozumieć, że to, że masz jakąś opinię na dany temat, a ktoś ma inną to wcale nie znaczy, że Ty mówisz prawdę a inna osoba kłamie; więcej na Twoje zaczepki też nie będę odpisywać, bo to nie ma najmniejszego sensu, ale życzę wszystkiego dobrego i szczęśliwego mieszkania w idealnej dla Ciebie lokalizacji! :)

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”