Hej, przeprowadzam się i chce kupić mieszkanie w Krakowie. Wiem, że mieszkania w 2021 mogą zdrożeć, dlatego zależy mi względnie na czasie. W związku z tym proszę stałych bywalców o kilka porad:
- rynek pierwotny, nie mam wybranej lokalizacji, ale nie muszę dojeżdżać do pracy, jestem rentierką / emerytką
- do przystanku może być trochę dalej, mam samochód
- garaż podziemny
- max 60-70 m^2
- dobry rozkład, duży salon + max dwa pokoje
- musi być osobna kuchnia lub możliwość wydzielenia
- musi być osobno wc
- musi być dużo słońca, ekspozycja południe / zachód
- zabudowa dowolna, wysoka lub niska, ale ostatnie / przedostatnie piętro
- własność lub użytkowanie do przekształcenia
- cena do 13000 za metr
Słyszeliście o jakichś inwestycjach spełniających moje wymagania, bo sporo się teraz buduje w Krakowie? Może którąś z pozycji na liście nie warto forsować i można odpuścić?
Dziękuję za pomoc.
Gdzie kupić mieszkanie w Krakowie 67-70 m2 / blisko przystanku / z garażem - opinie / forum
Gdzie kupić mieszkanie w Krakowie 67-70 m2 / blisko przystanku / z garażem - opinie / forum
Ostatnio zmieniony 03 sty 2021, 11:46 przez Jaskółka, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Gdzie kupić mieszkanie w Krakowie 67-70 m2 / blisko przystanku / z garażem - opinie / forum
Jaskółka pisze:Hej, przeprowadzam się i chce kupić mieszkanie w Krakowie. Wiem, że mieszkania w 2021 mogą zdrożeć, dlatego zależy mi względnie na czasie. W związku z tym proszę stałych bywalców o kilka porad:
- rynek pierwotny, nie mam wybranej lokalizacji, ale nie muszę dojeżdżać do pracy, jestem rentierką / emerytką
- garaż podziemny
- max 60-70 m^2
- musi być osobno wc
- cena do 13000 za metr
Słyszeliście o jakichś inwestycjach spełniających moje wymagania, bo sporo się teraz buduje w Krakowie? Może którąś z pozycji na liście nie warto forsować i można odpuścić?
Dziękuję za pomoc.
13K / m2?
no cóż, możesz wybrać gdziekolwiek chcesz mieszkać, jakąkolwiek okolicę w Krakowie (oczywiście centrum i Kazimierz będzie sprawą garażową).
Możesz wybrać dowolny rynek pierwotny lub wtórny.
z budżetem 13K / m2 możesz iść na wizyty jutro, a przed końcem tygodnia możesz kupić wszystko, co chcesz.
Nie widzę powodu, aby pytać tutaj na forum, przy 13k / m2 po prostu wejdź na OTODOM lub jakąkolwiek stronę i wyszukaj to, co chcesz.
70 * 13 = 910K, można nawet kupić dom, jest kilka nowych w Bronowicach, Bieżanowie (są nowe i umeblowane)
Myślę, że to kolejne konto trolla, mówicie, że Anubis ma tutaj wiele kont, a jednak przyszły dzisiaj 2 nowe konta, jedno z nich, aby powiedzieć, że zamierzają pozwać Anubisa.
Drugi mówi, że ma 910 tys. I prosi o pomoc w podjęciu decyzji, gdzie zainwestować? bez podania regionu? nie ma znaczenia, czy to północ, południe, wschód czy zachód?
Dziwne...
Re: Gdzie kupić mieszkanie w Krakowie 67-70 m2 / blisko przystanku / z garażem - opinie / forum
Jaskółka pisze:Hej, przeprowadzam się i chce kupić mieszkanie w Krakowie. Wiem, że mieszkania w 2021 mogą zdrożeć, dlatego zależy mi względnie na czasie. W związku z tym proszę stałych bywalców o kilka porad:
- garaż podziemny
- max 60-70 m^2
- musi być osobno wc
- cena do 13000 za metr
Dziękuję za pomoc.
Hej Jaskółko !
Przyleciałąś za wcześnie, jeszcze nie ma Wiosny ! Zima wydaje się delikatna ale wg prognoz za 2 tygodnie się nasili !
Bardzo łądnie opisałaś wymagania zatem na pewno zależy Ci na zakupie sensownych lokalizacji w dobrej cenie i dlatego poczekaj na wiosnę gdy warunki będą lepsze ! A tearz dzielnie przeglądaj oferty i wyrabiaj sobie zdanie - proponuję wybierz się do ekoparku na początek i zobacz co oferują.
Skoro to Twój pierwszy post - nie zapomnij proszę przypadkiem loginu do wiosny, spisz na karteczce lub zapamiętaj hasełko w chrome (to taka przeglądarka www).
przeglądaj oferty

Jaskółka pisze:Hej, przeprowadzam się i chce kupić mieszkanie w Krakowie.
Przepłaciłabyś, lepiej zapłać mniej za m2 i dokup ich więcej (niewiele jest inwestycji, gdzie na dzień dobry krzyczą sobie tyle za metr kwadratowy).
Ja pewnie sam zaczekam jeszcze, bo coś mi się zdaje, że ceny mogą iść w dół lekko, już nawet analitycy firm zajmujących się handlem nieruchomości, zaczynają to przyznawać.
Więcej metrów nie jest mi potrzebne. W pewnym wieku chcemy ich mieć raczej mniej. Lepiej urządzić mieszkanie w wyższym standardzie.
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”