Dostępność fachowców od wykończenia mieszkania / ceny wykończeń mieszkań w Krakowie
Dostępność fachowców od wykończenia mieszkania / ceny wykończeń mieszkań w Krakowie
Wykańczał ktoś ostatnio mieszkanie w Krakowie albo jest w trakcie? Jak wygląda dostępność fachowców od wykończeń oraz ceny ich pracy? Ile trzeba zapłacić za łazienkę, kuchnię i inne pomieszczenia. Za płytki czy panele od metra będziecie się liczyć z fachowcami?
Re: Dostępność fachowców od wykończenia mieszkania / ceny wykończeń mieszkań w Krakowie
Ostatnio miałem trochę nadzieję, że ceny wykończenia nowego mieszkania nieco spadną z powodu przestoju na rynku spowodowanego epidemią. Ale wygląda na to, że nic takiego się nie stało i tego rodzaju usługi wykończeniowe, zamiast stanieć, to jeszcze podrożały. Nie macie takiego wrażenia, jeżeli chodzi o koszty wykończenia nowego mieszkania? Swoją drogą, to mniej więcej ile liczycie do metra kwadratowego kupując mieszkanie?
Re: Dostępność fachowców od wykończenia mieszkania / ceny wykończeń mieszkań w Krakowie
tomekl007 pisze:Od metra 2-3 tysiace
Również mam wrażenie, że czasu, kiedy na przyzwoitym poziomie można było wykończyć mieszkanie za 1000 zł/m2, to już dawno minęły i raczej nie wrócą. Z dobrymi i słownymi fachowcami też łatwo nie jest w Krakowie.
Rozumiem, że macie na myśli koszt z materiałem, tak? Ile powinienem się spodziewać, że zapłacę ekipie remontowej? Trafiłem na ekipę, która sobie liczy 500zł za metr kwadratowy i całkowicie nie wiem czy to dobra cena czy nie.
Karol pisze:Rozumiem, że macie na myśli koszt z materiałem, tak? Ile powinienem się spodziewać, że zapłacę ekipie remontowej? Trafiłem na ekipę, która sobie liczy 500zł za metr kwadratowy i całkowicie nie wiem czy to dobra cena czy nie.
Ja za 47m2 w Krakowie stan deweloperski w 2017 roku zapłaciłem 13 000 zł. Bez wstawiania drzwi.
rado pisze:kto Ci powie czy to dobra cena jak nie wiadomo co będą robić ?
Powinni Ci wypunktowac kazdy element co ile kosztuje.
Dostałem info, że 500 zł za metr i w tym już gładzie, podłogi, malowanie itd. Można negocjować trochę, ale dużo zależy od tego ile chce przekładać w łazienkach bo to podobno najgorsze. Ja natomiast jestem calkowicie zielony co nie ułatwia

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”