free66 pisze:asander pisze:free66 pisze:Jak wyżej napisałem - kataster od pierwszej nieruchomości dla wszyskich, aby było sprawiedliwie.
Minimum 3% wartości i 3 pokolenia wstecz.
Brzmi zabójczo.
Obywatele 20 gospodarki świata dadzą radę.
free66 pisze:asander pisze:free66 pisze:Jak wyżej napisałem - kataster od pierwszej nieruchomości dla wszyskich, aby było sprawiedliwie.
Minimum 3% wartości i 3 pokolenia wstecz.
Brzmi zabójczo.
Mar G pisze:
Kropiwnicki to wieczny poseł Platformy Obywatelskiej, który na posłowaniu dorobił się 12 mieszkań
asander pisze:Mar G pisze:
Kropiwnicki to wieczny poseł Platformy Obywatelskiej, który na posłowaniu dorobił się 12 mieszkań
Zupełnie jak Zandberg, siedzi od lat w polityce, tylko, że zamiast coś konstruktywnego robić to tylko krytykuje i sieje zamęt, podobnie jak to całe towarzystwo z Razemkowe.
free66 pisze:asander pisze:Mar G pisze:
Zupełnie jak Zandberg, siedzi od lat w polityce, tylko, że zamiast coś konstruktywnego robić to tylko krytykuje i sieje zamęt, podobnie jak to całe towarzystwo z Razemkowe.
Dokładnie Tak. Dlatego jestem przekonany, że podatku katastralnego nie wprowadzą. Bo on nic nie zmieni na rynku nieruchomości.
Są bardzo proste rozwiązania na podatek katastralny, model irlandzki jest bardzo prosty. To podatnik określa wartość nieruchomości od której płaci podatek. Oczywiście, ktoś powie: no to wpiszę 1zł ... Nie ma problemu, w Iralndii państwo ma prawo pierwokupu po tej cenie, jaką podatnik zadeklarował. Bardzo prosty system, który powoduje że wszyscy będą wskazywać ceny w miarę w pobliżu tych wartości rynkowych.
rooney pisze:... w Iralndii państwo ma prawo pierwokupu po tej cenie, jaką podatnik zadeklarował.
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości