Mieszkanie w Krakowie dla rodziny w centrum / gdzie kupić większe mieszkanie w Krakowie

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
NeVeS

Re: Mieszkanie w Krakowie dla rodziny w centrum / gdzie kupić większe mieszkanie w Krakowie

Postautor: NeVeS » 10 mar 2025, 8:27

Peace pisze:
NeVeS pisze:Natomiast rzeczywiście, jeśli chodzi o centrum, wygląda na to, że popyt przewyższa podaż, ogłoszenia znikają, a nowe się nie pojawiają...

Moje obserwacje są dokładnie odwrotne, oferta rośnie, mieszkania wiszą bardzo długo, ceny również niższe niż kilka miesięcy temu.

Tyle, że mamy inną definicje centrum. Dla mnie centrum kończy się na drugiej obwodnicy, i charakteryzuje się tym, że tu już nie ma wiele miejsca gdzie można budować. I nie, wspomniana przez Ciebie Mogilska nie należy do centrum. Poza centrum, zgoda, podaż jest rekordowa, ale w centrum dostępnych mieszkań ubywa.

Peace

Re: Mieszkanie w Krakowie dla rodziny w centrum / gdzie kupić większe mieszkanie w Krakowie

Postautor: Peace » 10 mar 2025, 14:11

NeVeS pisze:
Peace pisze:
NeVeS pisze:Natomiast rzeczywiście, jeśli chodzi o centrum, wygląda na to, że popyt przewyższa podaż, ogłoszenia znikają, a nowe się nie pojawiają...

Moje obserwacje są dokładnie odwrotne, oferta rośnie, mieszkania wiszą bardzo długo, ceny również niższe niż kilka miesięcy temu.

Tyle, że mamy inną definicje centrum. Dla mnie centrum kończy się na drugiej obwodnicy, i charakteryzuje się tym, że tu już nie ma wiele miejsca gdzie można budować. I nie, wspomniana przez Ciebie Mogilska nie należy do centrum. Poza centrum, zgoda, podaż jest rekordowa, ale w centrum dostępnych mieszkań ubywa.
Grubo lecimy, właśnie z centrum wywaliłeś Park Jordana i Błonia, proponowane tutaj w temacie Kujawska czy Emaus też są poza centrum.

Chyba nie ma sensu dalej dyskutować, bo się raczej nie dogadamy.

Pozdrawiam

Withinbal

Postautor: Withinbal » 11 mar 2025, 23:07

To moja duza prośba do was - jakbyscie widzieli jakies sensowne mieszkanie z 3 sypialniami i miejscem parkingowym w centrum (piasek sie chyba ta czesc nazywa ktora mnie interesuje) lub przy parku krakowskim - ew jak najblizej tej okolicy - wrzućcie prosze linka. Szukam od kilku miesięcy.

nanu

Postautor: nanu » 13 mar 2025, 11:24

Co prawda pewnie za małe, bo 3 pokoje a nie trzy sypialnie ale może ktoś jeszcze będzie zainteresowany
Screenshot 2025-03-13 at 11.23.12.png
Screenshot 2025-03-13 at 11.23.12.png (114.2 KiB) Przejrzano 1359 razy

nanu

Postautor: nanu » 18 mar 2025, 19:47

A to nie centrum ale za to 5 pokoi i garaż otodom.pl/pl/oferta/osiedle-dlugopolska-nowoczesny-dom-z-garazem-3-ID4tdoS

wojdyla1980

Postautor: wojdyla1980 » 18 mar 2025, 20:09

nanu pisze:A to nie centrum ale za to 5 pokoi i garaż otodom.pl/pl/oferta/osiedle-dlugopolska-nowoczesny-dom-z-garazem-3-ID4tdoS

To nawet nie jest Kraków, 1.4 mln za takie coś to ładny odlot, salon + garaż + poddasze ze skosami

KlientS

Postautor: KlientS » 18 mar 2025, 22:14

nanu pisze:A to nie centrum ale za to 5 pokoi i garaż

No nie róbmy sobie żartów, przecież to podkrakowska wieś, dają do tego jakiś kawał pola ornego w gratisie? Jeszcze chwilę temu można było kupić w Krakowie mieszkanie i 2 miejsca postojowe, do tego przy tramwaju za jakieś 200 tys. mniej :D

Nie wiem czy te Zielonki to takie dla rodziny, jeśli nie chce się z nią spędzać czasu w samochodzie.

NeVeS

Postautor: NeVeS » 18 mar 2025, 22:33

To jest jedno z najfajniejszych mieszkań jakie widziałem w tym roku:

otodom.pl/pl/oferta/mieszkanie-w-garden-residence-zablocie-przemyslowa-ID4wt9D

aczkolwiek może być trochę poza budżetem 8-)

nanu

Postautor: nanu » 19 mar 2025, 15:11

wojdyla1980 pisze:
nanu pisze:A to nie centrum ale za to 5 pokoi i garaż otodom.pl/pl/oferta/osiedle-dlugopolska-nowoczesny-dom-z-garazem-3-ID4tdoS

Nie wiem czy te Zielonki to takie dla rodziny, jeśli nie chce się z nią spędzać czasu w samochodzie.

Wszystko zależy. W Zielonkach jest szkoła, którą wielu moich znajomych bardzo chwali. Prócz tego jest całe zatrzęsienie przedszkoli i żłobków (oraz podstawówek) na samym prądniku (mieszkam dosłownie obok jednego prywatnego przedszkola i widzę, że jakieś 90% rodzin przywozi dzieci właśnie od strony Zielonek rano i po południu tam wraca). Po budowie trasy Wolbromskiej i tramwaju gigantycznie poprawiła się kwestia korków przez Glogera i Pachońskiego. Oczywiście, że korki wciąż o określonych godzinach i jadąc przez newralgiczne ulice po Krakowie wpadasz w korki. Ale kupując to mieszkanie/dom który zalinkowałam to wjeżdża się od razu na Wolbromską.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”