Program Pierwsze Mieszkanie / kredyt hipoteczny z dopłatą - informacje i opinie na forum

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
Mar G

Re: Program Pierwsze Mieszkanie / kredyt hipoteczny z dopłatą - informacje i opinie na forum

Postautor: Mar G » 30 wrz 2024, 9:45

Już jest owa aktualizacja.
Połowa 2025 hehe.
Itd

money.pl/gospodarka/zgody-nie-ma-w-sprawie-kredytu-wkroczy-premier-donald-nie-moze-sobie-pozwolic-7075625375845216a.html

nelson

Re: Program Pierwsze Mieszkanie / kredyt hipoteczny z dopłatą - informacje i opinie na forum

Postautor: nelson » 30 wrz 2024, 10:46

czyli jednak chcą go przepchnać.... JPDL co za kraj....
Chce poczkekać z kupnem mieszkania do przyszłego roku a tutaj takie kwiatki... zobaczymy :P

latarnik

Postautor: latarnik » 30 wrz 2024, 11:26

Wygląda że dla naszego uśmiechniętego rządu głos opinii publicznej nie liczy się wcale. Ignorują wszystkie ostrzeżenia, merytoryczne opinie. Chcą wprowadzić program developer+ na twardo. Im szybciej tym lepiej: bezprawnik.pl/kredyt-0-proc-w-marcu i to wszystko w roku wyborów prezydenckich. Strach pomyśleć co będzie już po.

wojdyla1980

Postautor: wojdyla1980 » 30 wrz 2024, 11:44

Spokojnie ...

Nic nowego nie zostało powiedziane, PSL od początku był za kredytem 0%, to co jest nowe w tej sprawie to wygląda że platforma jest przeciwko.

W sobotę poszła informacja w TVN że przyszłość programu jest wątpliwa (i to nie było tylko zasygnalizowanie że programu może nie być, to była prawdziwa orka PSLowców). A w niedzielę Tomczak dostał od deweloperów kopa w d.upe i się przeleciał po redakcjach nawijając że wszystko jest pod kontrolą, tylko termin się przesuwa

nelson

Postautor: nelson » 30 wrz 2024, 11:44

A ja liczyłem na mieszkania rzędu 9-10 tyś w stanie dewelopreskim w Krakowie :x
Trudno, bez mieszkania się obędzie

misgos

Postautor: misgos » 30 wrz 2024, 12:02

latarnik pisze:Wygląda że dla naszego uśmiechniętego rządu głos opinii publicznej nie liczy się wcale.

Wręcz przeciwnie - KO miała kredyt 0% w programie i "opinia publiczna" zadecydowała w wyborach, nie wiem jak inne partie. Żeby nie było - jestem przeciwnikiem jakichkolwiek dopłat do czegokolwiek, ale to co piszesz to zwykła próba manipulacji.

nelson pisze:A ja liczyłem na mieszkania rzędu 9-10 tyś w stanie dewelopreskim w Krakowie

Dobre. To teraz wyobraź sobie, że z dnia na dzień deweloperzy robią przecenę i sprzedają mieszkania po 9 tys. za metr. Zgadnij, co by się stało?

nelson

Postautor: nelson » 30 wrz 2024, 12:17

nelson pisze:A ja liczyłem na mieszkania rzędu 9-10 tyś w stanie dewelopreskim w Krakowie

Dobre. To teraz wyobraź sobie, że z dnia na dzień deweloperzy robią przecenę i sprzedają mieszkania po 9 tys. za metr. Zgadnij, co by się stało?[/quote]

Co by się stało, ludzie by je wykupili, a deweloperzy mieliby pieniądze ? Jestem ciekawy czy to jest możliwe w Krakowie...Czy to tylko moje sny :lol: Bo szczerze ładowanie się w kredyt hipoteczny na 30 lat mnie przeraża

misgos

Postautor: misgos » 30 wrz 2024, 12:48

nelson pisze:Co by się stało, ludzie by je wykupili, a deweloperzy mieliby pieniądze ? Jestem ciekawy czy to jest możliwe w Krakowie...Czy to tylko moje sny :lol: Bo szczerze ładowanie się w kredyt hipoteczny na 30 lat mnie przeraża

Tak by było i niekoniecznie znalazłbyś się w gronie osób, które by na tej cenie skorzystały. ;)

Pato

Postautor: Pato » 30 wrz 2024, 12:50

Więc co, zrobił się z tego bat dla Donalda na przystawkę aby psl nie brykało?
Chcesz dostępnych cenowo mieszkan ? Rozważ na kogo głosujesz!

wojdyla1980

Postautor: wojdyla1980 » 30 wrz 2024, 13:10

Pato pisze:Więc co, zrobił się z tego bat dla Donalda na przystawkę aby psl nie brykało?

to raczej wygląda tak jakby PSL wcześniej za mocno brykało i dostali w łeb tym materiałem w TVN.

I nikt się nie spodziewał że nagle złożą uszy po sobie, bo deweloperzy cały czas trzymają ich za gardło, do tego dochodzą na pewno jakieś kwestie ambicjonalne (ten materiał był dla nich upokarzający), więc będą brnąć w to dalej i iść na zwarcie, tylko argumentów mają coraz mniej ;)

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”