Zkup mieszkania - Pogórza Duchackie / Piaski Nowe w Krakowie - czy to dobra lokalizacja

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
nelson

Zkup mieszkania - Pogórza Duchackie / Piaski Nowe w Krakowie - czy to dobra lokalizacja

Postautor: nelson » 17 wrz 2024, 7:37

Hej,
Jestem przed zakupem mieszkania w Krakowie. Myślę o rynku pierwotnym w obrębie Pogórza Duchackiego/Piaski Nowe.
Pytanie czy kupując mieszkanie w tej okolicy w przyszłości będzie łatwo je sprzedać? ( marzy mi się dom w przyszłości, a obecnie nie mam działki etc a musze gdzieś mieszkać :P)

MarcinJ

Re: Zkup mieszkania - Pogórza Duchackie / Piaski Nowe w Krakowie - czy to dobra lokalizacja

Postautor: MarcinJ » 17 wrz 2024, 8:03

nelson pisze:.Pytanie czy kupując mieszkanie w tej okolicy w przyszłości będzie łatwo je sprzedać? ( marzy mi się dom w przyszłości, a obecnie nie mam działki etc a musze gdzieś mieszkać :P)

Oczywiście, że tak... za odpowiednio niską cenę sprzedaż łatwo mieszkanie w każdej lokalizacji :P

O resztę to pytania do wróżki, patrząc na to, jaką jest zmienoość na rynku i jakie są nieoczekiwane zwroty akcji na nim. Trzeba samemu takie decyzje podejmować.

nelson

Re: Zkup mieszkania - Pogórza Duchackie / Piaski Nowe w Krakowie - czy to dobra lokalizacja

Postautor: nelson » 17 wrz 2024, 8:18

Widomo, chodzi mi o metraż... teraz modne są metraże 40-50m2, chce kupić 60m2. Czy taka inwestycja na rynku nie niesienie ryzyka :P
Poza tym mam sprawdzoną ofertę dewleopera na kupno za 11 tyś za metr... i się ciągle zastanawiam

misgos

Postautor: misgos » 18 wrz 2024, 17:18

Co do zasady, jeżeli kupujesz dla siebie to po prostu bierz to co ci odpowiada. Nikt nie wie co będzie za kilka(naście) lat kiedy będziesz chciał sprzedać więc zajmowanie sobie tym teraz głowy jest bez sensu. Jak patrzysz pod kątem przyszłej odsprzedaży to przede wszystkim trzeba zwrócić uwagę na komunikację miejską, sklepy i usługi w pobliżu. Co do "modnych metraży" to patrząc aktualnie na rynek jest wręcz odwrotnie niż piszesz - mieszkania 60+ schodzą szybciej niż te mniejsze, bo zapewne rekiny biznesu inwestujący w wynajem się na razie wstrzymują. Jak będzie w przyszłości? Tego nie wie nikt. :P

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”