Proces przedaży mieszkań przez deweloperów / kanały sprzedaży mieszkań przez deweloperów

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
plover

Re: Proces przedaży mieszkań przez deweloperów / kanały sprzedaży mieszkań przez deweloperów

Postautor: plover » 13 wrz 2024, 19:59

free66 pisze:
plover pisze:
free66 pisze:
Ad. 1) Dlaczego to stanowi problem? Ceny rosną już od dłuższego czasu. Chciałbym, żeby spadły, ponieważ ułatwiłoby mi to realizację kilku inwestycji, a Państwo mieliby większą szansę na zakup taniej nieruchomości. Każdy program rządowy powodował wzrost cen i w mojej ocenie, takie programy nie powinny być realizowane.

Ad. 2) Adresy mailowe zostały usunięte z forum, ponieważ nie mogę ich znaleźć. Proszę pamiętać, że nie spędzam czasu na forum. Prowadzę kilka firm związanych z rynkiem nieruchomości, mam rodzinę, a forum to jedno z ostatnich miejsc, do których zaglądam.

Nie jestem w stanie wynegocjować rabatów u każdego dewelopera, ale mam kilku, z którymi współpracuję i mogę uzyskać zniżki w przedziale od 2 do 22%. Na forum nie czerpię zysków, moje dochody pochodzą z innych źródeł. Nie ma sensu pisać o ofertach, które nie są dostępne. Kiedyś sugerowaliście, że promuję jedną konkretną inwestycję, dlatego teraz nie podaję na forum nazw inwestycji, gdzie mam możliwość uzyskania takich zniżek.

Ad. 3) Tak, moi Klienci, z którymi mam dłuższą współpracę, otrzymują takie oferty. Pana niestety nie znam, więc nie mogę tego ujawnić. Mogę rozważyć udostępnienie takich informacji odpłatnie podczas bezpośredniego spotkania. Nikt dotąd nie uzyskał tych danych, ponieważ nie zdradziłem ich publicznie.

Jeśli chodzi o te maile to zostały przywrócone - dla obu użytkowników. W jednym z komentarzy nawet Pan sam zacytował jeden z e-maili. Wcześniej proponował Pan oferty za darmo (nawet twierdził Pan, że wysłał je do jednego z użytkowników). Teraz zmienił Pan zdanie i twierdzi, że zaprezentuje oferty odpłatnie podczas bezpośredniego spotkania.

Nie przeglądałem wcześniejszych stron, jeśli zostały przywrócone, to dobrze. Nie przepadam za ingerencją w treść postów.
Jeśli chcecie informacje na forum, niech tak będzie. Dajcie znać, jakie inwestycje rozważacie przy zakupie, a odpowiem, czy i jaki rabat mogę zaoferować. Jednak jeśli macie już podpisaną umowę z deweloperem, nie będę w stanie pomóc.

free66 przecież dobrze wiesz. Pewni użytkownicy pytali Cię o konkretną inwestycje. Prosili też o kontakt mailowy. Zanim zaczniesz wkręcać ludzi skup się może na tych, którym już zamieszałeś w głowie. A tak na poważnie to chyba naprawdę jest jakiś AI Bot.

free66 przygotuj dla nas wiersz o krakowskich inwestycjach w 2024 roku

free66

Re: Proces przedaży mieszkań przez deweloperów / kanały sprzedaży mieszkań przez deweloperów

Postautor: free66 » 14 wrz 2024, 9:03

plover pisze:
free66 pisze:
plover pisze:
Jeśli chodzi o te maile to zostały przywrócone - dla obu użytkowników. W jednym z komentarzy nawet Pan sam zacytował jeden z e-maili. Wcześniej proponował Pan oferty za darmo (nawet twierdził Pan, że wysłał je do jednego z użytkowników). Teraz zmienił Pan zdanie i twierdzi, że zaprezentuje oferty odpłatnie podczas bezpośredniego spotkania.

Nie przeglądałem wcześniejszych stron, jeśli zostały przywrócone, to dobrze. Nie przepadam za ingerencją w treść postów.
Jeśli chcecie informacje na forum, niech tak będzie. Dajcie znać, jakie inwestycje rozważacie przy zakupie, a odpowiem, czy i jaki rabat mogę zaoferować. Jednak jeśli macie już podpisaną umowę z deweloperem, nie będę w stanie pomóc.

free66 przecież dobrze wiesz. Pewni użytkownicy pytali Cię o konkretną inwestycje. Prosili też o kontakt mailowy. Zanim zaczniesz wkręcać ludzi skup się może na tych, którym już zamieszałeś w głowie. A tak na poważnie to chyba naprawdę jest jakiś AI Bot.

free66 przygotuj dla nas wiersz o krakowskich inwestycjach w 2024 roku

Ok.
Właściciel agencji nieruchomości w Krakowie.
Koordynator wielu projektów deweloperskich na terenie Polski.

kazimiera

Postautor: kazimiera » 14 wrz 2024, 10:30

free66 pisze:...

Czy mógłby Pan podać namiar do siebie, nazwę agencji lub mail (jak odczytam od razu usunie Pan lub edytuje swój post). Szukam mieszkania w nowym budownictwie, interesują mnie okolice lub same inwestycje Apartamenty Mateczny od DomDevelopment, Dąbrowskiego od Archicom i Błonia Residence od KG Group lub jakieś inne przyzwoite lokalizacje, nazwijmy to blisko centrum - Grzegórzki, Stare Podgórze, Zabłocie, Ludwinów, itp.

Bas Kra

Postautor: Bas Kra » 14 wrz 2024, 14:45

Prze zostatnie kilka lat meiszkania byly goracym towarem, wiec deweloperom oplacalo sie trzymac na papierze cene, zeby srednia meiszkan w danym miescie byla wysoka, zeny koledzy w zawiązkach dwewloperskich nie mieli pretensji, a po cichu za plecami zgadzac sie na pewne upusty. Bo byly w zaleznosci od sytuacji dewelopera. Typu ma ostanie 13 mieskzan i musi zamknac budowe.

Wiec biznes jako taki jest logiczny. Klient palci posrednikowi 20 tysiecy za uzyskanie znizki 70 tysiecy. wiec ma znizke 50 tysiecy. Agent wspoolpracujac a z deweloperem bierze 10 tysiecy z anic wlascieiwe a drugie 10 tysiecy pod stolem daje wlascicielowi czyli deweloperowi.

Odkad spadl popyt na mieskzania, deweloperzy mniej rpzejmujna sie statystkami i walcza sami o klienta, aby wycykac jak najwięcej.

Problem bedzie, jak sie za to wezmą oszusci. CVhyba juz widac takie agencyjki, często z obcojęzycnzymi nazwoiskami I beda brac całą kase dla siebie, niby w depozyt. A jeleni jest wsyatrczajaca ilosc na siecie.

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”