plover pisze:Panie free66 proszę przestać manipulować i uprawiać kuglarstwo.
1. Efektem wprowadzenia programu BK2% na krakowskim rynku był wzrost cen mieszkań o około 30%. Był to główny czynnik wzrostu. Jest to niezaprzeczalny fakt i dostępne jest wiele raportów które to potwierdza. Czy uważa Pan, że to rynkowy wzrost? Proszę przestać manipulować moimi słowami. Zgadzam się że rynek jest kształtowany przez wiele czynników. Ale jeśli developerzy na rynku chwalą się rekordową marżą na poziomie 40% a pracownicy developerów są najlepiej opłacanymi pracownikami w kraju oznacza że na rynku coś jednak jest nie tak.
2. Naobiecywał Pan "cudowne oferty" ludziom, narobił Pan nadzieje a teraz jak dochodzi do weryfikacji to wycofuje się Pan stosując losowo wymyślony argument. Nikt na tym forum nie miał nic przeciwko przekazaniu informacji w jaki sposób można uzyskać preferencyjną ofertę na mieszkanie. Nikt też nie ma nic przeciwko, by użytkownicy nawiązali z sobą kontakt. Gdyby tak było to maile zostały by usunięte z tego wątku - jak Pan widzi nie zostały. Czyli społeczność użytkowników i adminów była za tym by pomóc zainteresowanym. Natomiast jest problem z reklamowaniem siebie poprzez oferowanie rabatów, które nie istnieją. Nie odpisze Pan nie dlatego że zmienił Pan zdanie, tylko dlatego że taka oferta po prostu nie istnieje. Najpierw udawał Pan że nie widział wiadomości, potem obiecał że odpisze a po tym jak zauważył Pan do czego Pan doprowadził to znalazł kolejną wymówkę. Jak Pan myśli co teraz myślą użytkownicy którym naobiecywał Pan "cudowne oferty", które mogły sprawić że byłoby ich stać na mieszkanie na które mogli czekać od wielu lat?
3. Stosowanie argumentu wiem, ale nie powiem. Oferty są, ale nie dla każdego jest naprawdę słabe. Przyjmijmy na chwilę to logikę. Skoro są dostępne ale, większość lub żaden z użytkowników forum nie jest w stanie do nich dotrzeć to po co Pan o nich pisze? Czy dzięki Pana radom komukolwiek udało się dotrzeć do takiej oferty? To pytanie retoryczne
Ad. 1) Dlaczego to stanowi problem? Ceny rosną już od dłuższego czasu. Chciałbym, żeby spadły, ponieważ ułatwiłoby mi to realizację kilku inwestycji, a Państwo mieliby większą szansę na zakup taniej nieruchomości. Każdy program rządowy powodował wzrost cen i w mojej ocenie, takie programy nie powinny być realizowane.
Ad. 2) Adresy mailowe zostały usunięte z forum, ponieważ nie mogę ich znaleźć. Proszę pamiętać, że nie spędzam czasu na forum. Prowadzę kilka firm związanych z rynkiem nieruchomości, mam rodzinę, a forum to jedno z ostatnich miejsc, do których zaglądam.
Nie jestem w stanie wynegocjować rabatów u każdego dewelopera, ale mam kilku, z którymi współpracuję i mogę uzyskać zniżki w przedziale od 2 do 22%. Na forum nie czerpię zysków, moje dochody pochodzą z innych źródeł. Nie ma sensu pisać o ofertach, które nie są dostępne. Kiedyś sugerowaliście, że promuję jedną konkretną inwestycję, dlatego teraz nie podaję na forum nazw inwestycji, gdzie mam możliwość uzyskania takich zniżek.
Ad. 3) Tak, moi Klienci, z którymi mam dłuższą współpracę, otrzymują takie oferty. Pana niestety nie znam, więc nie mogę tego ujawnić. Mogę rozważyć udostępnienie takich informacji odpłatnie podczas bezpośredniego spotkania. Nikt dotąd nie uzyskał tych danych, ponieważ nie zdradziłem ich publicznie.