Z całej siły PRZESTRZEGAM !!! przed tym deweloperem. UWAŻAJCIE!!!!!
W ich poprzedniej inwestycji Na Zakolu Wisły 46 mieszkań zostało wybudowanych niezgodnie z projektem i MPZP. Ja np dostałem nakaz zamurowania drzwi do mojego mieszkania!!!! Inni wybicia ścian do sąsiada.
W projekcie zgłosili 47 mieszkań na blok, a zrobili 58, przez co nie są spełnione limity miejsc postojowych dla działki.
Sprawa ciągnęła się latami przed Nadzorem Budowlanym i w sądzie - dziś dostaliśmy decyzję. 46 mieszkań, 46 rodzin zapłaciło w dobrej wierze, że kupuje legalny lokal, a po niespełna 5 latach decyzja o nakazie zamurowania ścian, bo lokalu legalnie być nie powinno. Płaci się kredyt a tu takie jaja.
NIGDY MIESZKANIA OD FRAX-BUDU!!! UWAŻAJCIE BŁAGAM !!!
Deweloper Frax-Bud - opinie na forum o firmie i mieszkaniach przez nią budowanych
-
Re: Deweloper Frax-Bud - opinie na forum o firmie i mieszkaniach przez nią budowanych
adamkowalski pisze:Ja np dostałem nakaz zamurowania drzwi do mojego mieszkania!!!! Inni wybicia ścian do sąsiada.
Ale to już jest pewne i nie ma od tego odwołania? Co w takiej sytuacji można zrobić? Jak jest z odpowiedzialnością dewelopera w takiej sytuacji?
-
Re: Deweloper Frax-Bud - opinie na forum o firmie i mieszkaniach przez nią budowanych
Decyzja została wydana na wspolnote mieszkaniowa i to ona/wlasciciele mieszkan ponosza odpowiedzialnosc za to co zrobil deweloper. Ludzie kupili mieszkania w dobrej wierze, az tu nagle takie jaja.
To juz kolejna decyzja o podobnym brzmieniu, wczesniej decyzje byly zaskarzane do wyzszych instancji i sadow, ze wzgledow np. na braki formalne. Ta jest juz prawidlowa i oczywiscie wspolnota i wlasciciele beda sie odwolywac. To są lata stresu i procesów sądowych przed nami wszystkimi. Możliwe, że nikt z nas nie będzie mógł obecnie sprzedać mieszkania, bo one mają WADĘ PRAWNĄ.
Co do odpowiedzialności dewelopera, napisze to co dostalismy od Nadzoru:
"Jednocześnie tut. organ wskazuje, iż kwestie ewentualnych rozszczeń właścicieli względem osoby sprzedającej lokal, mają charakter cywilno-prawny i pozostają poza kompetencjami tut. organu nadzoru budowlanego.
CZYLI LATA W SĄDZIE BEZ MOŻLIWOŚCI SPRZEDANIA MIESZKANIA
To juz kolejna decyzja o podobnym brzmieniu, wczesniej decyzje byly zaskarzane do wyzszych instancji i sadow, ze wzgledow np. na braki formalne. Ta jest juz prawidlowa i oczywiscie wspolnota i wlasciciele beda sie odwolywac. To są lata stresu i procesów sądowych przed nami wszystkimi. Możliwe, że nikt z nas nie będzie mógł obecnie sprzedać mieszkania, bo one mają WADĘ PRAWNĄ.
Co do odpowiedzialności dewelopera, napisze to co dostalismy od Nadzoru:
"Jednocześnie tut. organ wskazuje, iż kwestie ewentualnych rozszczeń właścicieli względem osoby sprzedającej lokal, mają charakter cywilno-prawny i pozostają poza kompetencjami tut. organu nadzoru budowlanego.
CZYLI LATA W SĄDZIE BEZ MOŻLIWOŚCI SPRZEDANIA MIESZKANIA
Wróć do „Opinie o deweloperach i generalnych wykonawcach budujących mieszkania i biura”