DES deweloper

Forum zawierające opinie o firmach deweloperskich i generalnych wykonawcach budujących w Krakowie i innych miastach Małopolski. Prosimy o wyważone i uzasadnione oceny deweloperów.
Dzik

DES deweloper

Postautor: Dzik » 18 gru 2025, 13:03

Proszę sprawdzić wszystko jeśli macie zamiar kupić mieszkanie w Krakowie
Czy nie jest to deweloper DES i czy nie buduje firma Grupa TK Bud a teraz pod nową nazwą TK Nova
Nawet wzór aktu notarialnego proszę sprawdzić bo jest tak spisany że później mogą sobie przepisać części wspólne do swoich mieszkań lub lokali
Na ul Kazimierza Wielkiego 51 nawet miejsce postojowe które miało być dla osób niepełnosprawnych jest przepisane do mieszkania
Pomieszczenia w garażu około rok po oddaniu też przepisali do swojego mieszkania
Nawet kawałek garażu zabudowali na komórkę i to samo i już drugi rok nie płacą za to nawet czynszu ani prądu

Są jeszcze..... jak dwa miejsca postojowa do których są zamontowane ładowarki do samochodów
Nie ma liczników
A w ogólnym rocznym rozliczeniu też brak rozliczeń
Miejsca są prywatne nie ogólnodostępne jest sporo tego typu korzystania
Nie mówiąc o fatalnym wybudowaniu tego budynku
Nie mogę tu wstawić fotki ale zapraszam do obejrzenia

Przecieki spuchnięcia grzyb chodź blok na dzień dzisiejszy ma dopiero 3 lata

Będę stopniowo dopisywać informacje

Dzik

Deweloper DES

Postautor: Dzik » 18 gru 2025, 20:14

Powinny być minusowe gwiazdki napewno dla dewelopera DES chodzi minus 10
Wyjątkowo źle wybudowane przez firmę Grupa TK Bud a teraz pod nową nazwą TK Nova budynek w Krakowie na ulicy Kazimierza Wielkiego 51
Szkoda że nie mogę zamieścić tutaj zdjęć z ich dzieła fuszery
Blok na dopiero 3 lata ale od początku niektóre fuszery są
Puchnięcie elewacji przecieki schody zewnętrzne są nie do opisania kruszą się przeciekają
zmarnowane powinno się to nazwać z resztek różnych rodzai betonu
Grzyb w garażu brak dobrego ocieplenia
A jeśli ktoś chce kupić od nich mieszkanie to musi koniecznie sprawdzić wszystko nawet wzór aktu notarialnego
Bo tam są takie zapiski umożliwiające odebrania przepisania wszystkich części wspólnych jak rowerów nią i tego podobne i mnie w bloku tak zrobili nawet miejsce postojowe dla niepełnosprawnych przepisali sobie do mieszkania
Nikt z urzędników nie reaguje
Tych luk w akcie jest oooooj a oni potrafią to wykorzystać dla siebie

Ostrzegam przed zakupem bez dokładnego sprawdzenia wszystko jeśli buduję !!!!!??

Deweloper DES z firmą Grupa TK

luc

Re: DES deweloper

Postautor: luc » 19 gru 2025, 10:07

Dzik pisze:Nie mogę tu wstawić fotki ale zapraszam do obejrzenia

Ależ może tu wstawić zdjęcia, jak wielu innych użytkowników, najlepiej np. przez postimages.org albo podobny serwis do hostowania.

Ja chętnie bym zobaczył zdjęcia tego, co deweloper DES zbudował i jak to reaguje na czas i warunki.

Wróć do „Opinie o deweloperach i generalnych wykonawcach budujących mieszkania i biura”