Ostrzegam przed deweloperem Fraxbud. Niestety mam bardzo złe doświadczenia z tą firmą. Odradzam zdecydowanie zakupu mieszkania u tego dewelopera. U nas w budowanym przez niego bloku już w trzecim roku zamieszkania zaczęły się pojawiać rysy na scianach, w garażach jest wilgoc, odpada tynk. Tarasy sa nieszczelne i były już przecieki wody do mieszkan. Usterek nie usunięto, nieszczelności na balkonach/tarasach przysmarowano silikonem(!). Drzwi wejściowe, które prowadzą z mieszkań wprost na zewnątrz (nie na klatkę schodową) nie kwalifikują się jako drzwi zewnętrzne i w zimie jest w pobliżu tychże drzwi około 8 stopni C.
Rury odpływowe od brodzika i pralki umiszczone w wylewce okazały sie po po czterech latach nieszczelne i przy praniu lub braniu prysznica pojawiała sie woda na suficie mieszkania poniżej. Fraxbud nie był zainteresowany naprawą, mimo iż była to jednoznacznie wada materiałowa/budowlana. Musieliśmy we własnym zakresie zrywać wylewkę wymieniać rury i całą łazienkę robić od nowa.
Nie polecam, wręcz przeciwnie, odradzam. Budynek zrobiony nieprofesjonalnie, a my, wlasciciele zostaliśmy pozostawieni z tymi usterkami bez jakiejkolwiek reakcji. Jeszce raz - nie polecam firmy Frax Bud,
Opinia o deweloperze Feaxbud
-
Re: Opinia o deweloperze Feaxbud
Alicjamonika pisze:Ostrzegam przed deweloperem Fraxbud.
Niestety mam bardzo złe doświadczenia z tą firmą. Odradzam zdecydowanie zakupu mieszkania u tego dewelopera. U nas w budowanym przez niego bloku już w trzecim roku zamieszkania zaczęły się pojawiać rysy na scianach, w garażach jest wilgoc, odpada tynk. Tarasy sa nieszczelne i były już przecieki wody do mieszkan. Usterek nie usunięto, nieszczelności na balkonach/tarasach przysmarowano silikonem(!). Za rok pojawił się ponownie ten sam problem z przeciekami wody z tarasów do mieszkań. Drzwi wejściowe, które prowadzą z mieszkań wprost na zewnątrz (nie na klatkę schodową) nie kwalifikują się jako drzwi zewnętrzne i w zimie jest w pobliżu tychże drzwi około 8 stopni C.
Rury odpływowe od brodzika i pralki umiszczone w wylewce okazały sie po po czterech latach nieszczelne i przy praniu lub braniu prysznica pojawiała sie woda na suficie mieszkania poniżej. Fraxbud nie był zainteresowany naprawą, mimo iż była to jednoznacznie wada materiałowa/budowlana. Musieliśmy we własnym zakresie zrywać wylewkę, wymieniać rury i całą łazienkę robić od nowa.
Nie polecam, wręcz przeciwnie, odradzam. Budynek zrobiony nieprofesjonalnie, a my, wlasciciele zostaliśmy pozostawieni z tymi usterkami bez jakiejkolwiek reakcji. Jeszce raz - nie polecam firmy Frax Bud!!!
To jest konkret, cenne uwagi.
Re: Opinia o deweloperze Feaxbud na forum
Alicjamonika pisze:Ostrzegam przed deweloperem
Nie zrobiłaś przypadkiem literówki w tytule tematu? Jest o innym w treści, a inaczej jest w tytule.
Parę informacji już można znaleźć nt pana F. D. i Fraxbud, typowy deweloper, wybudować byle jak, jak najszybciej sprzedać, uciekać dalej. W mieszkaniach przy ul. Zalesie pęka podłoga, ściany, dach przecieka, wilgoć i grzyb w niektórych mieszkaniach na zewnętrznych ścianach. Wszystko potwierdzone przez rzeczoznawcę (były zlecone analizy). ODRADZAM. Aż dziwię się że tyle lat to wszystko uchodzi im płazem i dalej interes się kręci
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2020, 23:43 przez slwk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: anonimizacja
Powód: anonimizacja
nutshell pisze:typowy deweloper, wybudować byle jak, jak najszybciej sprzedać, uciekać dalej
A jak z usuwaniem usterek w ramach gwarancji / rękojmi? Chyba firma jest do tego zobowiązana, tak?
-
Czuje się oszukany przez tą firmę. Wynająłem od nich lokal przy Dauna 70 pod prowadzoną działalność. Dodatkowo weszliśmy w układ, że moja firma będzie świadczyć usługi budowlane na rzecz ich drugiego podmiotu. W założeniu deweloper miał płacić mi za usługi,a potem ja jemu za najem lokalu. W praktyce działało to przez pół roku,następnie deweloper przestał płacić. W związku z brakiem wpływu środków w wysokości kilkuset tysięcy,sam zostałem zmuszony opłacać najem. Deweloper wypowiedział umowę najmu lokalu w którego biznes zainwestowałem ponad milion złotych,prubuje teraz doprowadzić mnie do skompensowania długu z ich strony wobec mnie.... jednocześnie zabierając intratny biznes o wartości przychodu 100 tys miesięcznie wraz z wkładem 1 200 000,i jeszcze prubuje uruchomić weksel zabezpieczający na kwote Pół miliona z tytułu rzekomo zerwanej umowy z mojej winy. Sprawa trafi na drogę sądową..... Zalecam zachowanie ostrożności w interesach z tą firmą, jednocześnie proszę wszystkich poszkodowanych o kontakt pod meilem abcmaluch@interia.pl
Wróć do „Opinie o deweloperach i generalnych wykonawcach budujących mieszkania i biura”